Naar hoofdcontent

EasyDNNNews

HIJC op bezoek bij schaatsclub Koggenland

Schaatsclub Koggenland uit het Noord-Hollandse Hoorn komt altijd naar de interclub van de HIJC en uiteraard komt HIJC dan bij Koggenland!

HIJC op bezoek bij schaatsclub Koggenland

Schaatsclub Koggenland uit het Noord-Hollandse Hoorn komt altijd naar de interclub van de HIJC en uiteraard komt HIJC dan bij Koggenland!. Zaterdag waren Evelien, Thomas, Alicia, Rens, Annemarie en Jildou op deze nog onbekende ijsbaan in Hoorn actief. De eerste afstand was de 300m, waarop Evelien, Alicia en Annemarie een PR reden en de anderen er vlak boven reden. Na de dweilpauze bleek het ijs wel wat minder snel, op de 500m zat iedereen een stukje boven zijn PR. Dat gold ook voor alle andere verenigingen. Het maakte de strijd er niet minder om. Als afsluiting stond een heuse ploegenachtervolging op het programma. Coach Marco Hesselink had de volgorde bepaald, zodat Jildou op kop begon, Rens overnam en ze met Alicia en Annemarie samen met vieren finishten. Bij de meeste andere ploegen viel er wel iemand terug, de tijd van nummer drie telde. De drie rondes gingen in 2.15,11, wat de 9e plaats opleverde, net als in het eindklassement voor de HIJC. Koggenland won hun eigen wedstrijd vóór de IJsleeuwen uit Leeuwarden (met coach Jakko Jan Leeuwangh!) en Heerenveen. Voorzien van de overgebleven krentenbollen voor de jury ging het weer in de bus huiswaarts. En zo bleef het nog lang gezellig…

Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.