Nieuwspagina

4 HIJC-ers bij de NK Jeugdmarathon in Groningen

Zaterdag 6 februari werd in Groningen het NK Jeugdmarathon verreden. Er deden 4 leden van de HIJC mee: Bas Kromhout - van der Meer, Bas Huttenhuis, Ceri Riddering en Chantal Huizing.

Deze pupillen en junioren van de Hengelose IJsclub hadden zich voor het NK geplaatst via de Ten Tusscher jeugdcompetitie in Enschede.

Bij deze landelijke marathon kwamen alle toppers uit Nederland bij elkaar. Het was een hele happening met heel veel publiek langs de baan. Voor de wedstrijd en tijdens de medaille uitreiking werd elke keer het Wilhelmus gespeeld. De veiligheidsregels waren dit jaar aangescherpt en je moest niet alleen snijvaste handschoenen, scheen- en enkelbeschermers dragen, maar ook een snijvaste nekkraag en een goedgekeurde helm was verplicht.

Voor de pupillen waren er eerst twee voorrondes met telkens 24 rijders waarin je je kon plaatsen voor de finale. Hierdoor wilde de  organisatie het deelnemersveld iets kleiner maken om de kans op valpartijen te verkleinen. De junioren reden de wedstrijd wel in een groot peloton van ongeveer 50 deelnemers.

De HIJC-ers deden het allemaal goed en reden ieder hun hele wedstrijd uit:

Bas Huttenhuis (pupil A) kwalificeerde zich in de eerste voorronde voor de finale, door bij de snelste 12 van het peloton te finishen. In de finale en werd hij knap 10edoor de hele wedstrijd goed voorin te rijden.
Bas Kromhout - van der Meer (pupil A) zat in de andere voorronde en kwam helaas al in het begin van de wedstrijd ten val en kon niet meer terug komen in het peloton. Hierdoor plaatste hij zich niet voor de finale. Hij reed de hele wedstrijd na zijn val wel uit op karakter.
Ceri Riddering (Junior C) reed goed  mee in het peloton, ze finishte op de 35e plek.
Ook Chantal Huizing (junior B) reed goed mee in het peloton en behaalde een mooie 24e  plaats.