Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

Mont Ventoux

Mont Ventoux, Kale Berg, Hel van het Zuiden. De Mont Ventoux is misschien wel de meest legendarische berg om met de fiets te beklimmen. In ieder geval de meest beschreven berg. 

Mont Ventoux

Evenement datum:15-9-2016

  • Inschrijvingen: 3
  • Zitplaatsen: Onbeperkt
  • Resterend: Onbeperkt
Inschrijving is gesloten.

De top van de Mont Ventoux ligt op 1911 meter hoogte.  Op de top van de berg bevindt zich een weerstation met een grote zendmast. De Mont Ventoux is bekend doordat de beklimming herhaaldelijk is opgenomen in de Tour de France, vanwege de moeilijkheidsgraad en het kale ‘maanlandschap’. Onlosmakelijk met de berg verbonden is de wielrenner Tommy Simpson, die op 13 juli 1967 tijdens de beklimming overleed. De Mont Ventoux is vanaf drie verschillende kanten te beklimmen met de fiets: vanaf Bedoin, Malaucène en Sault. De ‘echte’ kant – en volgens de meesten ook de zwaarste kant – is de zuidkant vanaf Bédoin naar de top.

We vertrekken donderdagmorgen rond 6.00  uur bij het clubgebouw HIJC. Vrijdag en zaterdag fietsen we een tocht op en rond de Mont Ventoux. We overnachten in een appartement in de omgeving van Bédoin (plek hangt af van aantal deelnemers). Zondag rijden we weer terug en zijn rond 20 uur weer in Hengelo.

  • Overnachting en vervoer, afhankelijk aantal deelnemers
  • Kosten vervoeren overnachten  worden gedeeld over deelnemers
  • Geschatte kosten per deelnemer circa EUR 300,-- (exclusief eten)
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.