Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

Verslag Special Olympics Nationale Spelen

Afgelopen weekend (1 t/m 3 juli) hebben Annelien, Maartje, Hanz en Jarno en coach Rieke meegedaan aan de Special Olympics Nationale Spelen.

Verslag Special Olympics Nationale Spelen

Deze spelen vinden elke 2 jaar plaats en deze keer was het in Nijmegen/Wijchen/Groesbeek. Annelien, Maartje, Hanz en Jarno deden mee aan het skeeleren.

Anders dan we gewend zijn reden we op een wegparcours. Normaal rijden we altijd op een baan. Dat was dus even wennen, maar vooraf hebben we 2 keer op de weg rondom de combibaan geoefend. Dat was wel een beetje lastig maar toch vonden ze het erg leuk.

Het weekend begon op vrijdag met de openingsceremonie. Altijd een bijzonder moment voor de sporters. Nadat we bij het Goffertstadion aan waren gekomen moesten we even wachten tot we in het stadion konden beginnen aan de atletenparade: het traditionele begin van alle spelen. Nadat we een rondje door het stadion waren gelopen waarbij we toegejuicht werden door duizenden mensen begon het spectaculaire programma met dans en Frans Bauer. En niet te vergeten het afleggen van de eed en het aansteken van de vlam. Helaas liet het weer ons wat in de steek waardoor we enigszins verregend terugkwamen in het Olympische dorp (Heumensoord). Maar de pret was er niet minder om.

De volgende dag zijn we aan de wedstrijden begonnen. Iedereen reed op zaterdag zijn/haar twee afstanden voor de divisioning. Op zondag waren de finales. Ook nu liet het weer ons helaas wat in de steek, dus moest er soms op nat wegdek gereden worden. Echter verliepen de wedstrijden prima en heeft iedereen het erg goed gedaan. Zondag waren de finales en nu waren de weergoden ons goed gezind want alle buien die er waren zijn precies langs Groesbeek (daar waren onze wedstrijden) getrokken.

De skeeleraars hebben het super gedaan en mooie medailles en vaantjes gehaald. En ook het parcours was eigenlijk best te doen.

Bekijk een sfeerimpressie van deze sportieve dagen in ons fotoalbum.

De uitslagen:

Hanz:      300 meter: 2e plaats
  500 meter: 5e plaats
Annelien:   300 meter: 1e plaats
  500 meter: 2e plaats
Maartje:       500 meter: 2e plaats
  1000 meter: 2e plaats
Jarno:      500 meter: 1e plaats
  1000 meter:

1e plaats

  • Aantal weergaven (3895)
 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.