Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

Nieuws van onze G-toppers

Inmiddels zijn de G-skeeleraars alweer druk bezig met het skeelerseizoen. Vijf van onze schaatsers skeeleren ook in de zomer, dus elke dinsdagavond trainen we op Combibaan Hengelo.

Nieuws van onze G-toppers


Jarno traint met de groep van Hans Vollenbroek mee en de rest krijgt training van Herman Ellenkamp en Rieke Tibben.

Het seizoen begon gelijk goed met maar liefst 3 wedstrijden. Eerst in Deventer een speciale G-wedstrijd. Daarna hebben twee rijders meegedaan in Hengelo aan de Vision Sportsskeelercompetitie. Omdat deze wedstrijd kort voor het Special Olympics Nationaal Skeelerevenement was, was dit gelijk een mooie oefenwedstrijd. Hierom zijn ook alle g-rijders uit Nederland uitgenodigd en maar liefst 14 g-rijders stonden aan de start van de Vision Sportswedstrijd (waaronder twee rijders van HIJC).

We hebben veel positieve reacties gekregen van deze g-rijders, ze vonden het erg gezellig en leuk in Hengelo. En bijzonder dat ze aan deze wedstrijd mee konden doen.

10 juni hebben 4 g-rijders in Almere meegedaan aan het SO Nationaal Skeelerevenement. Deze wedstrijd was gelijk het NK g-skeeleren, georganiseerd door de KNSB. Maartje, Hanz en Annelien reden alle de 300 en de 500 meter. Jarno reed alleen de 1000m omdat hij ook bij deze wedstrijd weer scheidsrechter mocht zijn (net zoals in Oostenrijk tijdens de World Winter Games).

Ze hebben het alle super gedaan en Hanz (300 meter) en Jarno (1000 meter) waren op hun afstanden beide tijdsnelsten wat betekenden dat ze gekroond zijn tot Nederlands G-skeelerkampioen. Prestaties met nog iets meer glans dus.

Naast de trainingen zijn we op dit moment ook druk bezig met het geven van clinics aan scholen voor speciaal onderwijs. Voor ons een mooie manier om het g-skeeleren te promoten onder onze doelgroep. We hebben nu bijna vier clinics achter de rug voor de SBO school de Beyaert. Volgende week volgt nog een clinic voor een SBO school uit Nijverdal. Voor deze clinics maken we graag gebruik van de mooie nieuwe materialen die in de container op Combibaan Hengelo liggen.

Naast dat we druk zijn met het skeeleren zijn we ook al naar de winter aan het kijken. Als g-groep zijn we namelijk voornemens om het Special Olympics Nationaal Schaatsevenement naar Enschede te halen. Hierover later hopelijk meer!

Rieke Tibben
Coördinator G-Schaatsen en G-Skeeleren HIJC

 

 

 

  • Aantal weergaven (2837)
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.