Naar hoofdcontent

Nieuws van onze G-toppers

Ook het schaatsseizoen is voor onze G-rijders te einde. En wat was het een knetterend einde met de deelname van Hanz, Rien en Jarno aan de Special Olympics World Winter Games in Oostenrijk.

Nieuws van onze G-toppers

Maandag 6 maart was de laatste training voor de jongens voordat ze vertrokken. Alle G-rijders hadden voor iedere Special Olympics deelnemer een kaartje geschreven met een persoonlijke wens. Deze kaartjes waren per rijder gebundeld zodat ieder z'n eigen bundel met persoonlijke wensen kreeg incl. een leuke oranje-Tiroler hoed.
Na een leuke groepsfoto en mooie woorden van Peter Tibben namens het bestuur van HIJC zijn de jongens 13 maart vertrokken naar Oostenrijk.

Hierna zijn ook de ouders van Hanz en Rien en een groep supporters (waaronder de ouders van Jarno) vertrokken naar Oostenrijk. Met z'n allen hebben we het eerste weekend van de spelen samen mee gemaakt. Het was erg bijzonder hoe de jongens het die eerste dagen ervaren hebben. Alles viel op z'n plek en ze konden het goed vinden met de andere schaatsers en coaches van Team NL. Ook was het met de groep supporters erg gezellig onderling. Zo hebben we met alle HIJC supporters samen gegeten en konden we zo even goed ervaringen uitdelen.

Wil je meer weten over het grootste avontuur van het leven van Jarno, Hanz en Rien? Lees dan de verhalen die de afgelopen week op de Special Olympicspagina van HIJC verschenen zijn.

Afgelopen zaterdag 25 maart hebben we Rien en Hanz met een bus supporters opgehaald. Rond 00:30 uur kwamen ze aan in Bunnik waar ze feestelijk onthaald zijn. Daarna ging Hanz met z'n ouders mee naar huis en Rien ging met de bus mee naar huis. Nu zijn ze lekker aan het bijkomen van alle ervaringen.
Aankomende vrijdag sluiten we met alle G-rijders en hun ouders het seizoen af in het clubgebouw van HIJC. Dan kunnen we nog even de ervaringen uitwisselen en Hanz, Rien en Jarno huldigen voor hun prestaties.

Met alle G-rijders hebben we weer een fijn seizoen gehad. Helaas nemen we vrijdag ook afscheid van een aantal rijders. We vinden het super leuk dat ze bij ons geschaatst hebben en zullen ze missen.
Dat betekent wel dat er genoeg plek is voor nieuwe G-rijders. Mocht je nog iemand kennen die graag wil leren schaatsen maar binnen een reguliere groep niet helemaal tot zijn of haar recht komt? Laat ze gerust een keer meeskeeleren- of schaatsen met onze gezellige groep.

We beginnen met de skeelertrainingen op dinsdag 2 mei om 19:30 uur.

Rieke Tibben
Coördinator G-Schaatsen en G-Skeeleren HIJC

Interesse om mee te schaatsen of skeeleren?
Hier vind je meer informatie over het G-skeeleren.
Hier vind je meer informatie over het G- schaatsen.

 

  • Aantal weergaven (1296)

Naam:
Email:
Onderwerp:
Bericht:
x