Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

Grote opkomst HIJC bij jeugdmarathon

Zondag 26 okt werd de eerste jeugdmarathon verreden in de Ten Tusscher Jeugd Competitie 2014-2015. Er was veel deelname van de Hengelose IJsclub.

Grote opkomst HIJC bij jeugdmarathon

Omdat er zoveel pupillen en junioren meededen aan de jeugdmarathon, ontstonden er echte pelotonnen waarbinnen een mooie onderlinge strijd geleverd werd. In de eerste (loze) 100 meter werd er naar elkaar geloerd om te kijken wie er het eerst vandoor zou gaan en bij de DPA ontstond er daardoor zelfs een sur place omdat niemand voorop wilde gaan rijden. Uiteindelijk brak de strijd bij alle categorieën los en werd er hard rondgereden. Soms brak het peloton in stukjes en ontstonden er meerdere treintjes. Bij de pupillen C werd er zelfs geschaatst in een compleet HIJC treintje!

Iedereen van de HIJC heeft alle ronden uitgereden. Heel knap want tijdens een marathon schaats je heel wat meer meters dan tijdens een lange baanwedstrijd!

Podiumplaatsen voor de HIJC en een cadeaubon van Sportshop Ten Tusscher waren voor:
Niels de Jong - 2e HPC
Bas Huttenhuis - 2e HPB
Maud Jongman - 1e DPA

De volgende marathon is zaterdag 29 november op IJsbaan Twente.
Meer informatie over de jeugdmarathon staat hier.

 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Maaike Laagland naar NK Afstanden
Maaike Laagland naar NK Afstanden
Maaike Laagland naar NK Afstanden

Vorige artikel

Marathon voor de jeugd
Marathon voor de jeugd
Marathon voor de jeugd