Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

Van de voorzitter....: Door: Koos Lamme

Om te beginnen wil ik iedereen een heel voorspoedig 2013 wensen! Het jaar 2013 zal niet ongemerkt aan ons voorbij gaan. Dit jaar gaan we voor het eerst gebruik maken van de combibaan die, onder regie van de Stichting Combibaan Hengelo, aan de van Alphenstraat is aangelegd op het terrein van de oude natuurijsbaan.

Terwijl ik dit voorwoord schrijf is de vorst in Nederland ingetreden. Als dit vriesweer goed aanhoudt en er niet teveel sneeuw valt, betekent dit dat er voor het eerst geschaatst gaat worden op de nieuwe baan. Het heeft nog heel wat voeten in de aarde gehad, voordat er daadwerkelijk een ijsvloer lag. Ik wil vanaf deze plaats een groot compliment geven aan alle mensen die zich ingezet hebben om dat voor elkaar te krijgen. Daar is heel wat energie en tijd in gaan zitten en het vereiste een groot doorzettingsvermogen De officiële opening van de combibaan heeft op 17 december plaatsgevonden, door een gedeputeerde van de provincie Overijssel. Weliswaar zijn de werkzaamheden rond de baan nog niet helemaal gereed – door de weersomstandigheden in november en december heeft de aannemer enige vertraging opgelopen – maar het ziet er naar uit dat we wel kunnen schaatsen. In het voorjaar zal de verdere afwerking door de aannemer plaatsvinden, zodat we vanaf april/mei ook kunnen starten met skeeleren aan de van Alphenstraat. Een andere belangrijke mijlpaal in 2013 is het 25ste lustrum van de Hengelose IJsclub. Hoe we invulling gaan geven aan ons 125 jarig bestaan is nog niet precies bekend, maar daar zullen jullie dit jaar zeker wat van gaan horen. Een goede winter toegewenst met hopelijk veel natuurijs plezier.

Koos Lamme

Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.