Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

Aan alle schaatsminnaars en zij die de schaatsport een warm hart toedragen

Vallen in het startschot. Knallend richting eerste bocht. Vervolgens op adembenemende wijze de bocht aansnijden om daarna door een orkaan van geluid koers te zetten richting de volgende bocht. U als schaatsminnaar ziet het al voor u.

Aan alle schaatsminnaars en zij die de schaatsport een warm hart toedragen

De Baancommissie Twente (BCT) doet haar uiterste best om aanstormende talenten nog geestdriftiger onze prachtige sport te laten beoefenen. Onze schaats(t)ers investeren veel tijd en een enorme hoeveelheid energie in hun trainingen en wedstrijden.
 
Het enthousiasme van hen heeft gezorgd voor een epidemie. Het aantal kinderen en volwassenen die wedstrijden rijden op de vlijmscherpe ijzers blijft onverminderd groeien.

De BCT wil hier tijdig op anticiperen. Noodzakelijk ook, want met het toenemend aantal wedstrijden en deelnemende schaatsers moet het jurykorps ook voldoende groot zijn. Op dit moment beschikt de Baancommissie Twente over een geestdriftige jury, en dat willen we zo houden! Vanwege de toename van het aantal rijd(st)ers wordt de tijdsdruk op dit zeventigtal mannen en vrouwen groter.  

De BCT verzet op tijd haar bakens. Het jurykorps moet uitgebreid worden om te voorkomen dat te weinig schouders te zwaar belast worden. We zoeken uitbreiding: baanbegeleiders, start- en finishcontroleurs, tijdwaarnemers én natuurlijk klokkers. 

We hopen dat u ook reageert op bovenstaand schrijven. De Baancommissie Twente durft dit te vragen omdat ze weet dat binnen de Twentse schaatssport noaberschap nog niet verdwenen is. Als ons jurykorps op voldoende sterkte gebracht wordt, kunnen onze talenten trainen en wedstrijden rijden. En zich nog meer ontplooien. En… in de daarop volgende jaren schaatsminnaars tonen dat Twente nog steeds leverancier is van internationale schaatstoppers. Dit blijft uitsluitend lukken als u ons de helpende hand toesteekt.

We weten dat uw hart sneller klopt, wanneer u de smalle ijzers door het keiharde ijs hoort snijden. Als jurylid ziet en hoort u het live. En… u levert een niet te onderschatten bijdrage aan de ontwikkeling van het Twentse schaatsen.

Neem contact op met de baancommissie. Wij zijn graag bereid om al uw vragen te beantwoorden.  

Tot slot nog een belangrijke mededeling: de BC Twente garandeert u dat zij niet overmatig tijd en inzet van u verlangt.

Heeft u een hart voor de hardrijders op de smalle ijzers, neem dan eens vrijblijvend contact op met de baancommissie, maar ook besturen en leden van verenigingen en trainingsgroepen zijn graag bereid u te informeren. Ook op de website van de KNSB (www.knsb.nl) vind u onderaan (met tekst in het grijs) op de startpagina de button Juryleden. Hier vindt u de omschrijving van alle functies.
  
Graag zouden we u persoonlijk vragen om ons te ondersteunen, dus spreek ons aan in de juryafdeling tijdens wedstrijden, of gewoon langs de baan. Alle juryleden lopen op de baan in blauwe jassen met op de rug geschreven Baancommissie.

Uiteraard mag u ons ook altijd bellen of E-mailen 

Uw Baancommissie Twente

Wedstrijdsecretariaat BC Twente
Marijke Goeree
0614-492 226 (bij voorkeur na 17.00 uur) 

 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Gewestelijk kampioenschap jongens pupillen
Gewestelijk kampioenschap jongens pupillen

Vorige artikel

Marathonwedstrijd Flevonice 13 januari 2016
Marathonwedstrijd Flevonice 13 januari 2016
Marathonwedstrijd Flevonice 13 januari 2016