Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

Gewestelijk kampioenschap marathon in Dronten

Afgelopen vrijdag is het gewestelijk kampioenschap marathon verreden in Dronten. Maud Jongman werd Gewestelijk kampioen. Ook Luc Brinckate, Jorrit Extercatte en Laurens Achterkamp behaalden het podium.

Gewestelijk kampioenschap marathon in Dronten

Het gewestelijk kampioenschap marathon is een gecombineerde wedstrijd voor zowel het gewest Overijssel als het gewest Gelderland.

Pupillen

Van de Hengelose IJsclub deed slechts één pupil mee, Luc Brinkcate maar die stond wel op het podium bij de jongens pupillen A! Luc reed steeds voorin het peloton en sprintte op het laatst naar een mooie 3e plek van het gewest Overijssel.

Junioren

De drie junioren, Maud Jongman, Bas Huttenhuis en Jeanne Boenink, van de HIJC die meededen reden ook erg goed.
Maud Jongman werd 1e bij de meisjes junioren C. In een tactische wedstijd waar de dames veel naar elkaar keken was Maud de slimste en de snelste in de finale!
Bas Huttenhuis (jongens junioren C) hield goed stand in een heel groot peloton van bijna 30 jongens.  Hij moest knokken voor zijn plek in het peloton want er was erg goed ploegenspel van een groep uit Dronten en baanselectie Deventer. Bas behaalde een 8e plek.

Dames

Er was geen aparte marathonwedstijd voor junioren B of A  en daarom moest Jeanne Boenink (junior A) meedoen bij de dames senioren. Jeanne knokte hard om de dames bij te houden maar was niet opgewassen tegen de landelijke rijdsters. Ze moest op een gegeven moment het peloton laten gaan, maar bleef wel zelf doorrijden in haar eigen tempo.

Heren

Bij het heren peloton werd de Hengelose IJsclub vertegenwoordigd door vier man uit de marathon groep; Thijs Grootte Bromhaar, Erik Klok, Jorrit Extercatte en Jasper Lammerink.
Thijs rijdt normaal zijn rondjes bij de C2 maar voor deze categorie was geen apart kampioenschap georganiseerd. Thijs streed voor wat hij waard was tussen de landelijke rijders maar moest halverwege de wedstrijd het peloton lagen gaan.
Erik Klok werd halverwege de wedstijd ruw onder uitgetrokken maar hij reed knap terug naar het peloton. Deze actie had Erik echter teveel kracht gekocht en hij eindigde op een 15e plek.
Jasper Lammerink reed erg aanvallend en probeerde een aantal keren te ontsnappen. Hij kwam net te kort voor een podiumplek en sprintte naar een 8e plaats.
Jorrit Extercatte reed in de finale goed voorin en sprintte naar een 3e plek voor het Overijssels kampioenschap.

Masters

Bij de Masters 2 stonden Jan-Anne Woelders en Patrick Huttenhuis aan de start. Ze probeerden enkele keren samen weg te komen uit het peloton maar werden helaas steeds weer teruggehaald. Ze finishten beide in het peloton.
Als laatste reed Laurens Achterkamp met de Masters 1 mee. Hij is de laatste week goed in vorm en bezig met de voorbereiding voor het NK. Zijn vorm liet hem ook bij dit Gewestelijk kampioenschap niet in de steek; hij werd 3e van Overijssel.

De uitslagen zijn te vinden (gezamenlijk Gelderland en Overijssel) via deze link

Patrick Huttenhuis

 

Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Kerstsprinttoernooi 2016
Kerstsprinttoernooi 2016
Kerstsprinttoernooi 2016

Vorige artikel

Master Toernooi in Deventer
Master Toernooi in Deventer
Master Toernooi in Deventer