Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

Van de voorzitter...: Door: Hans Laagland

We hebben de eerste nachtvorst gehad, dat is aan de bestuurstafel goed te merken. Een groot aantal agendapunten zijn gerelateerd aan natuurijs.

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de oplevering van de Combibaan.

Van de voorzitter...

De baan is nog niet opgeleverd omdat hij op een aantal punten niet voldoet aan de eisen die de stichting Combibaan aan de baan heeft gesteld. Het betreft met name de waterdichtheid van de randen en de vlakheid van de baan.

Onlangs zijn de randen van de baan opnieuw behandeld op waterdichtheid, deze behoren nu waterdicht te zijn. Daarnaast bereidt de aannemer een plan voor waarin hij zal aangeven hoe de baan “gevlakt” zou kunnen worden. Binnenkort wordt de baan vol water gezet om het resultaat van deze herstelmaatregelen te toetsen.
Op dit moment wordt de verlichting van de baan onderhanden genomen. Alle lampen worden schoongemaakt, getest en daar waar nodig vervangen.
Na de winter zal het terrein naast de baan vlak worden gemaakt en ingezaaid. De baan is in ieder geval op tijd klaar voor de winter!

De site van de combibaan is niet meer up to date. De stichting Combibaan is samen met Bitwise, het bedrijf dat ook de website van HIJC heeft gebouwd, een nieuwe site voor de Combibaan aan het bouwen. Naar verwachting kan de site begin december online.

Dit jaar worden er weer seizoenkaarten uitgegeven voor de natuurijsbaan. Ook niet-leden kunnen een dergelijke kaart aanschaffen. Er wordt door de stichting Combibaan nagedacht in welke vorm we deze kaarten gaan verspreiden. Mogelijk worden er pasjes uitgegeven die lijken op de baankaart. Zodra hier meer over bekend is, zal deze informatie op de site worden geplaatst.

Onlangs heeft een afvaardiging van de HIJC-ers gesproken met de KNSB.
De KNSB wil dichter bij de verenigingen komen te staan en wil zich meer gaan bezighouden met breedtesport. Het bestuur vindt dit een goede ontwikkeling; tot nu toe richtte de KNSB zich met name op topsport. Om de behoefte aan ondersteuning in kaart te brengen bezoekt de KNSB dit jaar 35 verenigingen. Wij hebben met name gesproken over scholing van de trainers, het werven van vrijwilligers en het uitwisselen van kennis tussen de verschillende ijsverenigingen.

Tot zover de bijzonderheden van de bestuurstafel. Wat mij betreft mag de winter komen.

Hans Laagland

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.