Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

Verslag interclub Groningen voor junioren en ouder: door Ella Groenewoud

Zaterdag 10 januari werd de YVG interclub voor junioren en ouder geschaatst in Groningen. De Hengelose IJsclub was aanwezig met een delegatie. Lees hier het verslag van Ella Groenewoud

Verslag interclub Groningen voor junioren en ouder

Zaterdag was het dan zover: de interclub in Groningen. Aan de start stonden: Ella Groenewoud, Frank van der Ham, Lotte van Dijk, Rick Rijsman, Isa Groenewoud, Patrick de Kraker, Maike Grotenhaar en Bas Zomer. De wedstrijd werd gecoacht door Bob Groenewoud.

In het begin werd er een beetje geprutst met het rondebord maar dat kwam uiteindelijk helemaal goed. Er zijn 3 mooie pr’s gereden door Ella en Frank en ook de rest heeft goede tijden neergezet. De wedstrijd was goed georganiseerd. Er was chocolade melk en kwast –een soort warme citroenlimonade, een typisch Groningse specialiteit voor de deelnemers en de ouders konden in de kantine genieten van een heerlijk kopje thee of koffie.

De wedstrijd was bijna ten einde toen er ineens een sirene door het gebouw galmde. Een vrouwenstem riep om: ‘Wilt u allemaal het gebouw zo spoedig mogelijk verlaten via de aangegeven nooduitgangen?’ Iedereen bleef staan waar hij stond en na wat aanmoediging van het personeel gingen Ella, Lotte, de twee moeders en nog wat anderen uiteindelijk toch naar buiten. Na een tijdje verscheen de brandweer met loeiende sirenes om de hoek. Gelukkig bleek het loos alarm te zijn en kon iedereen weer naar binnen.

Tijdens de 1500 meters was het nog even spannend voor de hijcers. Tijdens de tussenstand was er namelijk bekend gemaakt dat we op een gedeelde derde plek stonden met DIJC! De druk werd nog even flink opgevoerd door Lotte: ‘Jullie moeten allemaal een pr rijden en dan winnen we!’

Maar uiteindelijk belandden we op een (ook heel mooie) 7e plek met een derde plaats voor Lotte en Frank.

Alle deelnemers kregen na afloop nog een bidon en toen was de wedstrijd al weer ten einde. Het was een heel mooie, gezellige en geslaagde avond!

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Pupillen Hengelose IJclub 7e tijdens Theo de Wals bokaal
Pupillen Hengelose IJclub 7e tijdens Theo de Wals bokaal
Pupillen Hengelose IJclub 7e tijdens Theo de Wals bokaal

Vorige artikel

Recreanten toosten op het nieuwe jaar
Recreanten toosten op het nieuwe jaar
Recreanten toosten op het nieuwe jaar