Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

Verslag trainingskamp Erfurt 2014: Door: Mirja Riddering

Wedstrijdgroep 2 en 3 zijn van 10 t/m 14 oktober 2014 op trainingskamp in Erfurt geweest bij de Gunda Niemann schaatsbaan. 

Verslag trainingskamp Erfurt 2014

Vrijdagochtend 10 oktober moest iedereen van groep 2 en 3 zich verzamelen bij van der Valk om 9.00 uur. Daar werden heel veel tassen in de camper van de familie Riddering gepakt  zodat zij op tijd konden vertrekken. Dit omdat de snelheid lager ligt dan de personen auto’s. Vrij vlot daarna vertrokken ook de auto’s en werd de camper na ongeveer 80 km al ingehaald.

Rond 15.00-15.30 uur was iedereen bij het overnachtingadres. Daar aangekomen kon iedereen naar zijn/haar kamer en de tassen uitpakken.  Rond 16.45 uur werd er gegeten en na het eten, + 20 min. lopen naar de schaatsbaan, werd de 1e training gegeven.

Zaterdagochtend was het vroeg op want het ontbijt was al om 6.30 uur en om 7.30 uur was er weer schaatstraining. Zaterdagmiddag waren er wedstrijden en iedereen heeft goede tijden neergezet. Er deden ook  vele bekende schaatsers aan mee zoals Irene Wust, Jorien Voorhuis, Michel en Ronald Mulder, Pien Keulstra, Yvonne Nauta, Margot Boer etc. Er werd door iemand van de HIJC geroepen, “al die snellerds doen mee” en Magot Boer hoorde dit en moest om deze opmerking hard lachen.

Zondagochtend was gelukkig het ontbijt iets later en was er droogtraining en ’s middags weer schaatstraining.

De maandag en de dinsdag ook weer om 6.30 uur ontbijten om daarna weer volop te trainen.

De vermoeidheid begon iedereen maandag toch wel in de benen te voelen en er werd veel om blarenpleisters gevraagd. Gelukkig had Monique Wilms maandag nog blarenpleister gekocht.

Tussen de trainingen door was er ook nog een slijpcursus voor groep 2.

Wim Verkerke heeft het weer goed georganiseerd  en Henk de Vries, Nico Groenedijk en Jan-Anne Woelders en Wim Verkerke hebben weer vol enthousiasme de trainingen gegeven. Monique Wilms als begeleidster stond ook haar “mannetje” om eventuele blessures of andere probleempjes op te lossen.

Al met al weer 5 leerzame vermoeiende dagen voor iedereen zonder ernstige blessures. Iedereen heeft weer wat geleerd deze dagen.

Op naar de eerst volgende wedstrijd, in Enschede, om misschien wel een pr te rijden.

 

Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Marathonrijders klaar voor de start
Marathonrijders klaar voor de start
Marathonrijders klaar voor de start

Vorige artikel

Pupillen kunnen eerste wedstrijd schaatsen
Pupillen kunnen eerste wedstrijd schaatsen
Pupillen kunnen eerste wedstrijd schaatsen