Naar hoofdcontent

EasyDNNNews

HIJC naar Special Olympics World Winter Games 2017

De Hengelose IJsclub is er trots op dat er 2 sporters van de vereniging door Special Olympics Nederland zijn ingeloot voor Team NL. Het gaat om Hanz Jacobs uit Hengelo en Rien Hamse uit Rossum. Ook Jarno Brunink,zal naar Oostenrijk afreizen. Niet als sporter maar als official.
Al het nieuws over de Olympcis komt hier.

HIJC naar Special Olympics World Winter Games 2017

Evenement datum:14-3-2017

Special Olympics

Special Olympics Nederland heeft 6 verenigingen ingeloot voor de World Winter Games 2017 in Oostenrijk. Van 14 t/m 25 maart strijden 3.000 sporters met een verstandelijke beperking uit 110 landen tegen elkaar. Team NL doet met 25 sporters mee op dit wereldpodium, waar vele levens zullen veranderen en de sporters boven zichzelf uit zullen stijgen wat betreft sportprestaties maar vooral ook zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

Samen met 1.100 coaches, 3.000 officials, 3.000 vrijwilligers en minstens 1.100 toeschouwers zijn de World Winter Games ’s werelds grootste wintersportevenement in 2017! De 25 sporters van Team NL zijn actief in 4 takken van sport: langlaufen, shorttracken, snowboarden en skiën. De schaatsverenigingen IJsvereniging Zoetermeer, Hengelose IJsclub, Almeerse Schaatsvereniging en IJsclub Voorwaarts uit Katwijk zijn ingeloot. Net als WSG Uden voor het langlaufen én snowboarden. Skiclub De Wolfskamer uit Huizen zal haar G-skiërs meenemen naar de skipistes van de World Winter Games.

De Hengelose IJsclub is er trots op dat er 2 sporters van de vereniging door Special Olympics Nederland zijn ingeloot voor Team NL. Het gaat om Hanz Jacobs uit Hengelo en Rien Hamse uit Rossum. Deze sporters van de Hengelose IJsclub zullen zich de komende maanden goed gaan voorbereiden op de World Winter Games in Oostenrijk.

Deelname aan de World Games is voor de sporters de kans van hun leven en tegelijkertijd de moeilijkste competitie die ze tegemoet gaan. Door middel van de World Games kunnen de sporters hun talenten en vaardigheden op wereldniveau tonen en laten zien dat zij net zoveel respect en waardering verdienen als andere sporters op topniveau.

Changing lives, changing attitudes!

Special Olympics

Special Olympics Nederland, onderdeel van Stichting Onbeperkt Sportief, maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 182 landen. Deze organisatie zet zich in om het leven van mensen met een verstandelijke handicap te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. Immers maakt sporten mensen met een verstandelijke handicap niet alleen fysiek en mentaal ‘fitter’, het vergroot ook het zelfvertrouwen en verbetert daarmee het zelfbeeld.

Dit gaat niet zonder de hulp van onze hoofdsponsors AEGON, Rabobank en onze maatschappelijke partners Fonds Gehandicaptensport en VriendenLoterij.

 

 

Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.