Naar hoofdcontent

IJSTIJD! Jeugd Schaats Run

Op zaterdag 7 december wordt voor alle kinderen tot en met 14 jaar de “IJSTIJD! Jeugd Schaats Run” georganiseerd op IJsbaan Twente.

IJSTIJD! Jeugd Schaats Run

Evenement datum:7-12-2019 10:00 - 12:00

Dit is een spectaculaire schaatstocht  met allerlei obstakels op en naast de schaatsbaan die genomen moeten worden om de finish te halen.

Na de succesvolle “Twentse Jeugd Elfstedentocht” van afgelopen maart organiseert Stichting De Twentse Doorloper in samenwerking met de Twentse schaatsverenigingen opnieuw een activiteit voor alle kinderen op de IJsbaan Twente. Het belooft een leuk spektakel te worden waarbij de jeugd diverse obstakels op en om het ijs moet nemen om de finish te halen. Het startschot klinkt om half 11, maar zorg dat je er om 10 uur bent, want het bijzondere begin mag niemand missen.

Tijdens de schaatsrun is er muziek en wat lekkers te krijgen. Iedereen krijgt na afloop een leuk aandenken. Er zijn prijzen voor de kinderen die het leukst verkleed zijn en verder voor degenen die de meeste punten hebben gehaald binnen hun leeftijdscategorie.

Jeugdleden van verenigingen hebben gratis toegang. Voor de overige kinderen bedragen de kosten € 3,50. Schaatsen kun je eventueel huren voor € 3,50 bij de schaatswinkel op de ijsbaan. Inschrijven kan via www.detwentsedoorloper.nl.

De schaatsrun is een onderdeel van het initiatief ‘IJSTIJD!’, een unieke samenwerking van de Twentse schaatsverenigingen met als doel om zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met de mooie schaatssport. Dit bijzondere initiatief wordt ondersteund door de KNSB. Hoewel schaatsen vaak wordt gezien als individuele sport is het eigenlijk een teamsport, want samen trainen maakt je heel veel sterker en deze gelegenheid krijg je bij een vereniging. Daarnaast kent een vereniging veel gezelligheid en kun je misschien wel doorgroeien tot de top. Wie droomt er niet van Olympisch Goud?


Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

x