Naar hoofdcontent

EasyDNNNews

Kerstsprinttoernooi 2018

Tweede kerstdag werd voor de 37e keer het Kerstsprinttoernooi georganiseerd door STC Rutten. Saffron, Tessa, Laura, Boika, Job, Rynald en Ruben gingen niet aan het kerstdiner, maar richting Heerenveen.

Kerstsprinttoernooi 2018

Tijdens het kerstsprinttoernooi strijden schaatsclubs om de felbegeerde sprintbokaal in de schaatstempel Thialf. De Hengelose IJsclub is ook ieder jaar van de partij met de beste sprinters van de club. Namens de HIJC waren Saffron Nijenhuis, Tessa Huttenhuis, Laura Koldemeule, Boika Maas, Job Jaspers, Rynald Kip en Ruben Blenk geselecteerd.

Er waren drie categorieën waarin gereden werd; Junioren A, Neo-Senioren en Senioren. Elke deelnemer reed drie afstanden: 100m, 300m en 500 meter.

Alle HIJC-ers waren goed in vorm en op er werden veel PR’s gereden.

  • Tessa behaalde het podium in haar categorie (2e plek Junioren A) met 3 PR’s. Ze reed voor het eerst onder de 42 seconden op de 500 meter (41,86);  
  • Job verbeterde zijn PR op de 500m met 0,02 seconden;
  • Boika reed 3 PR’s en reed voor het eerst onder de 39 seconden (38,70). Hij verpulverde zijn PR op de 500 meter van vorige week met 0,58 seconden;
  • Ook Ruben scherpte zijn 500 meter tijd aan tot 38,41 seconden!


Patrick Huttenhuis
 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.