Naar hoofdcontent

EasyDNNNews

Scholenploegenachtervolging 2017

Afgelopen donderdag was het weer tijd voor de jaarlijkse scholenploegenachtervolging. Met ook dit jaar weer een goede vertegenwoordiging door de HIJC, voornamelijk in teams van de OSG Hengelo.

Scholenploegenachtervolging 2017

Het is altijd weer mooi om te zien hoe de groepen van meestal drie met elkaar samen rijden. Ook dit jaar is er weer goed gepresteerd, maar helaas zaten er dit jaar geen hoofdprijzen in. 

In de jongste categorie was er net geen medaille voor Tess ten Dolle, Wieke Roemaat en Madelief Rademakers, zij zijn 4e geworden.

Bas Kromhout van der Meer deed mee met een team van het Bonhoeffercollege. Ook voor hem helaas geen podium.
 
Jasper Leverink en Bas Huttenhuis en Luc Brinkate (aangevuld met Mats van Borne) werden op 1 seconde tweede in hun categorie. Ze verloren van de knoesten uit Denekamp. Helaas voor hun geen NK in Heerenveen dit jaar. 
 
In de categorie dames boven de 15 jaar hadden we twee teams; de eerste bestond uit Isa en Ella Groenewoud. Zij schaatsten samen met Pien Grootenhaar naar een hele nette 3e plaats. De groep met Tessa Huttenhuis, Maud Jongman en Roos ten Dolle was na de eerste omloop nog de snelste en een ticket naar het NK lag op hen te wachten. In de tweede omloop waren ze nog sneller, maar helaas was het Noordik net een seconde sneller. Dus ook voor deze toppers net geen NK.
Update: De dames hebben een wildcard en mogen toch naar de finale.

Nigel Klaver reed met het team van het Johan Cruyff College in de categorie 18+ naar een tweede plaats.
Update: Ook Nigel's team gaat naar de finale.
 
Tenslotte nog een klein dankwoord aan Jan Yntema; hij regelt al jaren vanuit het OSG Hengelo de deelname aan de scholenploegenachtervolging. Dit jaar echter voor het laast want hij mag met pensioen. Bedankt Jan Yntema voor je inzet! 
 
Raymond Leverink
 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.