Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

Tijdelijk Corona rooster (update 5-12)

De Baancommissie heeft, in samenwerking met IJsbaan Twente, de afgelopen dagen koortsachtig gewerkt aan een alternatief trainings- en wedstrijdrooster. Met ingang van 3 december is dit rooster van kracht.

Tijdelijk Corona rooster (update 5-12)

Update 5-12:

  • Leden die hebben aangemeld dmv het Google-formulier ivm wijziging training naar de zaterdag- of zondagochtend zijn akkoord. Kom naar het blok waarvoor je bent aangemeld.
  • Komende dinsdag en donderdagochtend (7 en 9 december) zijn er ten minste 2 trainers op het ijs. Wie wil komen schaatsen is welkom.

============================

De Baancommissie heeft, in samenwerking met IJsbaan Twente, de afgelopen dagen koortsachtig gewerkt aan een alternatief trainings- en wedstrijdrooster. Met ingang van 3 december is dit rooster van kracht.

We willen de Baancommissie en IJsbaan Twente een groot compliment geven dat ze binnen zo korte tijd zo'n uitgebreid rooster hebben weten samen te stellen.

Recreanten:

  • De blokken tussen 17.00 en 19.40 uur worden vervangen door één ochtendblok van 7.20 uur tot 8.30 uur, van maandag tot en met vrijdag;
    Dit kunnen de rijders zelf regelen met hun trainer. Als de trainer niet kan kunnen de rijders zelf aansluiting zoeken bij een andere groep (evt. van een andere vereniging).
  • Op maandag, dinsdag en donderdag is de buitenbaan tussen 15.45 en 17.00 uur voor de pupillen en junioren, ook voor de pupillen die anders door de week op de binnenbaan trainen;

Er is (beperkt) capaciteit om aan te schuiven bij de reguliere blokken op de zaterdag- en zondagmorgen. Op zaterdag I is er ruimte voor 40 extra schaatsers, op zaterdag II voor 140, op zondag voor 80 extra.
Toewijzing van deze ruimte geschiedt na aanvraag, hier is een formuliertje voor, https://forms.gle/KeQtKzLq3aqcYjnM6. Dit moeten de rijders zelf in overleg met hun trainer regelen.
Toewijzing zal plaatsvinden op basis van criteria als reisafstand en overigens naar bevind van zaken. De normale procedure, dus via baankaarten.nl, wordt voorlopig even niet gebruikt.

Wedstrijdrijders langebaan en marathon

  • op woensdag tussen 8.45 en 10.00 uur een eigen blok;
  • eventueel de mogelijkheid om op ma/di/do/vrij mee te doen op het TalentNed-blok van 8.45-10.00 uur, alleen na aanvraag bij de BC Twente (secretariaat@bctwente.nl).

Pupillen

  • Pupillen van de dinsdag en donderdag in overleg met de trainer naar de middag 15.45 en 17.00 (er is geen plek op de binnenbaan op zaterdag), onder voorbehoud dat we daar een trainer voor kunnen vinden.
  • Let op: de binnenbaanpupillen op zaterdag beginnen 10 minuten eerder (om 8.10 uur) en rijden op ongedweild ijs waar net de shorttrackers op hebben geschaatst. De kussens blijven staan, de shorttrackers moeten de kussens nadat de pupillen klaar zijn opruimen.

De pupillencoordinatoren gaan aan het werk om dit te regelen. Houd uw mail en de website in de gaten!

G-schaatsen:

  • Maandag 15.45-17.00 uur

Oproep aan trainers

Wij zullen moeten improviseren en hebben geen idee hoe het gaat lopen. Wij vragen alle aanwezige trainers om per trainingsuur te overleggen en zich te ontfermen over alle schaatsers, ongeacht club, rang, stand, en klasse. Wij zullen deze periode door moeten en dat kan alleen als we eendrachtig samenwerken. Neem een extra groep onder je hoede, overleg, ga in gesprek.

Het alternatieve schema is van kracht tot de kerstvakantie. Daarna zal er ongetwijfeld een aanpassing plaatsvinden, ook afhankelijk van de aard van de coronamaatregelen die vanaf 18 december zullen gelden.

Tot slot:

-Toegang tot de ijsbaan uitsluitend met geldige QR-code.
-Wees voorzichtig en blijf bij klachten thuis
-Houd afstand.

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Annulering schaatsreis Baselga
Annulering schaatsreis Baselga
Annulering schaatsreis Baselga

Vorige artikel

Kennismaken!
Kennismaken!
Kennismaken!