Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

Van de voorzitter

Anderhalve maand geleden konden we genieten van een korte, maar geweldige natuurijs periode. Corona leek even ver weg en we konden een weekend zorgeloos buiten zijn en samen sporten. Nu richten we ons op het zomerseizoen.
 

Van de voorzitter

 

Nu liggen mijn schaatsen weer op zolder en zijn we begonnen met het zomerseizoen. Omdat de ijsbaan in Enschede dicht is starten de buitentrainingen voor de pupillen en de wedstrijdgroepen dit jaar wat eerder. Inmiddels hebben we de eerste pupillentraining achter de rug. Wanneer de recreanten beginnen weten we nog niet precies we zijn druk aan het puzzelen om corona-proof trainingen te organiseren. Wanneer hier meer over bekend is zullen we dat laten weten via onze website en socialmedia. 

We vinden het heel leuk dat we voor de skeelertrainingen gaan samenwerken met de Bornse Schaats- en Skeelervereniging. De BSS zoekt al langer naar een geschikte manier om het skeeleren aan te kunnen bieden aan haar leden en we hebben besloten om de pupillengroepen gewoon samen te voegen. 

Vanaf half april moet je dus niet raar opkijken als er wat oranje pakjes langskomen bij de skeelertraining.

Het samenwerken is sowieso al een belangrijk agendapunt. Gelukkig weten de schaatsclubs in de regio elkaar steeds beter te vinden en lukt het HIJC om leuke gezamenlijke projecten op te starten. 

Er zijn genoeg voorbeelden: SIJE en de Skeuvel maken gebruik van de Combibaan Hengelo voor hun trainingen. De pupillen hebben een “bootcamp training” gevolgd bij The Bootcamp Factory en de skeelerwieltjes zijn vervangen met hulp van vrijwilligers van Skills jongerenwerk.

HIJC doet ook mee aan een werkgroep om onder de noemer Skeelertijd in samenwerking met de KNSB en andere verenigingen een draaiboek te ontwikkelen voor een pupillendag. Deze heeft als doel om de leden een leuke activiteit aan te bieden en vooral ook om nieuwe leden te werven. Er zijn ook plannen voor een landelijk ondersteunde skeeler 4-daagse. 

Dit soort activiteiten vinden we heel leuk en belangrijk voor de club om de ontwikkelingen bij te houden in de steeds veranderende omgeving.

Tot snel bij de zomertrainingen!

Bob Groenewoud
Voorzitter Hengelose IJsclub

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.