Van de voorzitter

Schaatsen op een bijna lege baan. Ik vind het maar een kille bedoeling. Na een kwartiertje begint het al zwaar te worden. Na een half uur word ik me er steeds meer van bewust dat ik alsmaar hetzelfde rondje aan het rijden ben. Dat knagende gevoel gaat daarna niet meer weg.

 

Lees meer
 
 
 
  Van de voorzitter  
 
 
     
 
     
 
 
 

Van de redactie

Daar is ie dan, de nieuwe editie van de Overkomer!

Lees meer
 
 
 
     
 
     
 
 
 

Even voorstellen: de (nieuwe) webmasters

Sinds november bestaat het team webmasters HIJC uit twee nieuwe en één bestaand lid. Het team webmasters verzamelt, schrijft en plaatst nieuws, weetjes en Overkomers op de website. 

Hieronder stellen ze zich kort aan u voor. 

Lees meer
 
 
 
  Even voorstellen: de (nieuwe) webmasters  
 
 
     
 
     
 
 
 

Even voorstellen: Marlies Tijhuis

Graag stel ik me voor als de nieuwe kantinecoördinator van de HIJC. Mijn naam is Marlies Tijhuis en ik woon in de groene omgeving van het mooie Weusthagpark waar de mooie Combibaan en prachtig opgeknapte kantine van HIJC te vinden is.

Lees meer
 
 
 
  Even voorstellen: Marlies Tijhuis  
 
 
     
 
     
 
 
 

CrossFit training voor HIJC’ers

Enkele weken geleden zijn we gestart met het geven van CrossFit training op de zondag ochtend. Dit initiatief is in 1e instantie aangeboden aan onze leden om een tijdelijk alternatief te bieden voor de beperkte mogelijkheden op de ijsbaan dit seizoen. Inmiddels trainen we alweer enige weken met een mooie enthousiaste groep HIJC’ers en hebben besloten deze trainingen vooralsnog te blijven voortzetten.

Lees meer
 
 
 
  CrossFit training voor HIJC’ers  
 
 
     
 
     
 
 
 

(Wedstrijd)schaatsen in Corona-tijd

December staat voor de deur en Corona heeft ons nog steeds stevig in de greep. Zelfs de Elfstedentocht is afgelast. Hoewel we ondanks Corona ook dit jaar weer meer CO2 uitstoten, dus of het ooit nog goed komt? Maar goed, dat is voor een andere keer. In deze overkomer wil ik jullie meenemen in de wederwaardigheden van de wedstrijdgroep in Cornatijd. En wat wil ik hier dan over kwijt? Al mijmerend en kijkend naar wat we allemaal niet kunnen, vergeet ik bijna het belangrijkste. De toewijding bij onze wedstrijdschaatsers om te trainen en er onder alle omstandigheden het beste van te maken. Dat verdient een groots en warm applaus. 

Raymond Leferink

Lees meer
 
 
 
     
 
     
 
 
 

De Marathonners onderweg van Limburg, via de tweede golf, naar (ooit) nieuwe doelen

In de vorige Overkomer lazen jullie van Lasse dat wij ons aan het voorbereiden waren op een trainingsweekend in Zuid-Limburg en de Ardennen. Dat voelt alweer als een eeuwigheid geleden, dus hoog tijd voor een update.

Lees meer
 
 
 
  De Marathonners onderweg van Limburg, via de tweede golf, naar (ooit) nieuwe doelen  
 
 
     
 
     
 
 
 

Nieuwe Pupco stelt zich voor

 

In het begin van dit bijzondere seizoen hebben wij, Iris en Folkert, samen de functie van pupillentrainers coördinator opgepakt. Dit betekent vooral dat wij het aanspreekpunt zijn voor alle pupillen gerelateerde dingen. Het lijkt ons ontzettend leuk om het plezier in schaatsen en het rijden van wedstrijden door te geven aan de kinderen.

Lees meer
 
 
 
  Nieuwe Pupco stelt zich voor  
 
 
     
 
     
 
 
 

The Bootcamp Factory

Er staan al een tijdje mooie houten toestellen op de Combibaan van The Bootcamp Factory.

Lees meer
 
 
 
  The Bootcamp Factory  
 
 
     
 
     
 
 
 

Schaatser gaat vreemd (en doet aan atletiek)

Wat is de beste remedie om ouderdom tegen te gaan. Blijven leren én blijf in beweging. Combineer die twee zaken en je staat, zonder enig verleden in de atletiek, opeens op je 48e aan de start van de 100 meter horden. Stress? Best wel. Vooral ook; hoe blijf ik heel dit weekend? Al vast vooruitlopen op de conclusie: niet. Maar toch, het was ontzettend leuk om te doen.

 

 

Lees meer
 
 
 
     
 
     
 
 
 

Nieuws van de Racerunners...

Zoef, Zoef, daar gaan ze! Op maandagmorgen en op zaterdagmorgen zijn we sinds het weer mag lekker actief! De racerunners staan er elke training weer vol enthousiasme. Heel fijn om ondanks de lichamelijke beperkingen heerlijk actief te zijn en je een topsporter te voelen!

Lees meer
 
 
 
  Nieuws van de Racerunners...  
 
 
     
 
     
 
 
 

Nieuws van de G-schaatsers

Waar we hadden gehoopt die seizoen weer lekker te kunnen gaan schaatsen, valt dit helaas toch nog erg tegen. Maar gelukkig: We MOGEN nog schaatsen. En zolang het mag genieten we er maar zoveel mogelijk van.

Lees meer
 
 
 
  Nieuws van de G-schaatsers