Naar hoofdcontent

Overkomer

Van de G-toppers

We zijn alweer een tijdje druk met trainen op de skeelers. We hebben twee leuke wedstrijden achter de rug. 1 in Rijssen en 1 in Almere. In Rijssen is Hanz Jacobs Nederlands Kampioen G-skeeleren op de 500 en 1000 meter geworden! Hier was enige tactiek voor nodig, maar door zijn inzet is hij een mooie winnaar geworden! Ook Annelien en Nina hebben hun uiterste best gedaan en mooie prestaties gehaald.

Van de G-toppers

De wedstrijd in Almere (20 mei)
Mooi weer, een beetje (veel) wind en een gemotiveerde groep deelnemers. Dat waren omstandigheden bij de eerste skeelerwedstrijd van het jaar in Almere. Voor onze drie deelnemers (Annelien, Hanz en Nina) was het een spannende aangelegenheid, want ze hadden nog maar 1 (of 2?) trainingen gehad. De baan in Almere zorgt bij meerdere deelnemers op voorhand al voor kippenvel, want de bochten lopen best wel schuin. Een echte kombaan dus, met aan de binnenkant sinds kort ook  ribbeltjes; onwennig en eng! Toch werd er redelijk onbevangen gereden, vooral door de snellere rijders, want die blijven wel weg van de binnenrand.

Nina had haar eigen methode om aan te geven dat ze de bochten minder prettig vond: ze stak spontaan beide armen in de lucht en skeelerde op die manier verder, tot ze weer op het rechte stuk kwam. Dan gingen de armen naar beneden tot de volgende bocht, of tot bij de finish. Hanz had nog geen goed weerwoord op de ontketende furie van Ewald en eindigde op beide afstanden (500 en 1000 meter) als tweede. Op de 1000 meter rook Peter zijn kans en haalde Hanz vlak voor de finish in, maar die zette gelukkig nog een keer aan en kwam met een marge van 0,1 seconde net voor Peter over de streep. Annelien en Nina gunden elkaar allebei een hoofdprijs. Op de 100 meter had Annelien goud en Nina zilver terwijl het op de 300 meter net andersom was. Maartje heeft niet meegedaan met rijden, maar was wel heel nauw betrokken bij alle deelnemers, want de jury heeft haar gevraagd om te klokken. Volgens Henk Jan Kerkhoff was dat nu echt een Pippie Langkousmoment: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”

Dat bleek ook uit de geklokte tijden, er zat zelden meer dan 0,1 sec. verschil tussen de klokkers en nog vaker was het verschil nihil. Al met al voor iedereen een heerlijk en sportief evenement, een goede opmaat voor het NK G-skeeleren in Rijssen, dat al een week later gepland stond.

 

De wedstrijd in Rijssen (27 mei)
Maartje kan al een tijdje niet meer meedoen aan wedstrijden, maar in Rijssen hadden ze een hele bijzonder taak voor haar, ze was de starter! Dit kon nog wel eens in het voordeel van Hans en Annelien werken dachten we, maar Maartje was niet om te kopen! Ze wilde het zo eerlijk mogelijk doen en wij mochten geen voordeel hebben van het feit dat zij de starter was. Een starter was in dit geval heel belangrijk want we hadden een electronische tijdmeting.

Hanz was na de wedstrijd in Almere wat gedemotiveerd omdat hij alweer verloren had van Ewald en ook vind hij zilver geen mooie kleur voor een medaille. Daar moest over nagedacht worden en zo werd er een tactisch plan bedacht. Wat dat plan is, verklappen we natuurlijk niet maar het is iets met 2 duimen de lucht in. Tijdens de voorrondes hebben we het plan uitgeprobeerd en dat bleek uitstekend te werken. Dus tijdens de finale hebben het het nog een keer gedaan en ook nu werkte het weer! Wat was Hanz enorm blij! 

 

Special sports
Op zaterdag 10 juni hebben we meegedaan aan het Special Sports event dat werd gehouden in het FBK stadion. Tijdens deze dag kon iedereen met een beperking kennismaken met aangepast sporten. Deelnemers konden bij ons even ervaren hoe het is om op skeelers te staan. Een hoop leuke reacties gehad en wie weet levert dit nog wat nieuwe leden op.

Maartje kon helaas nog niet meedoen met skeelerwedstrijden. Wel heeft ze afgelopen dinsdag 4 juli voor het eerst sinds lange tijd weer even geskeelerd. Met behulp van een rollator hield ze het een lange tijd vol. Vooralsnog hebben we verder geen activiteiten op het programma staan dus gaan we vooral door met lekker trainen.

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Van de Pupco
Van de Pupco
Van de Pupco

Vorige artikel

Dankbetuiging Karin Grootenhaar
Dankbetuiging Karin Grootenhaar
Dankbetuiging Karin Grootenhaar