Junioren trainingsgroepen

(12-18 jaar)

Bij de Hengelose IJsclub zijn er verschillende trainingsgroepen waarin je kan schaatsen als junior. Er zijn wedstrijdgroepen, recreantengroepen (beginners en gevorderden) en er is soms ook een juniorengroep, waar je nog een jaartje kan trainen om eventueel toch nog naar een wedstrijdgroep te gaan. 

Junioren recreanten

Voor sommige junioren is de wedstrijdgroep te hoog gegrepen wat betreft snelheid of wat betreft verplichtingen of vaardigheid. Echter ook voor hen is er een mogelijkheid om in een jeugdgroep te blijven trainen. De HIJC verzorgt voor de junioren recreanten een schaatstraining op dinsdagavond en zaterdagochtend. De dinsdaggroep is meestal opgesplitst in een snelle - en een minder snelle groep. Het is een gecombineerde training van wat betreft techniek, snelheid en duur. Plezier in schaatsen staat voorop en een verplichting om te komen is er niet, dus geen probleem als je een keer niet kunt vanwege huiswerk. In de zomer kan je meedoen aan de skeelertraining bij de HIJC recreanten.

  • Junioren recreanten schaatstraining is op dinsdagavond 18.30 uur-19.40 uur of zaterdagochtend 7.55-9.05 uur.
    Op het schaatstrainingsrooster van de recreantengroepen staan ook de trainers van de junioren. De trainers zullen je indelen in de juiste junioren groep. Junioren recreanten mogen ook schaatswedstrijden schaatsen via BC Twente.
  • Junioren recreanten hebben skeelertraining op maandagavond bij de recreantengroep van 18.30-19.30 uur. De skeelertrainers van de (junioren) recreanten vind je op de skeelerpagina..
     

Junioren-1

Sommige jaren is er een junioren-1 groep. Dit is een tijdelijke tussengroep tussen de pupillen- en wedstrijdgroep. Als je in aanmerking komt voor deze groep wordt je hiervoor door het pupco-team gevraagd.
Er wordt van de junioren-1 verwacht dat ze 90% van de trainingen aanwezig zijn en ook meedoen aan de juniorenschaatswedstrijden. Na een jaar is er voor deze junioren de mogelijkheid om eventueel door te stromen naar een wedstrijdgroep, afhankelijk van inzet en prestaties, te beoordelen door de trainers. Degenen die hiervoor niet voor in aanmerking komen gaan naar de recreanten-junioren.

De junioren-1 krijgen ‘s winters twee keer per week schaatstraining en ’s zomers hebben ze skeeler- en looptraining (als de junioren-1 groep klein is, skeeleren ze mee met pupillengroep 7).
 

Wedstrijdgroepen

Voor de wedstrijdgroepen wordt je gevraagd. De wedstrijdgroepen hebben een eigen programma. Op de pagina van de wedstrijdgroepen staat meer informatie.