Skeelertraining

Bij de Hengelose IJsclub wordt skeelertraining gegeven aan pupillen, junioren, recreanten, wedstrijdgroepen, een marathongroep en G-sporters. Op maandagavond is er vrij skeeleren voor leden van de HIJC. Voor jongeren die willen leren skeeleren en geen lid zijn van de Hengelose IJsclub zijn er clinics.
De skeelertrainingen van de Hengelose IJsclub worden gegeven op Combibaan Hengelo.

Pupillen

De skeelertrainingen voor pupillen zijn op maandagavond van 18.30 uur tot 19.30 uur.

Eerste training: maandag 4 mei 2020
De skeelertrainingen gaan in 2020 in de zomervakantie gewoon door.
De laatste skeelertraining is op 21 september 2020

LET OP: helm en knie, pols en elleboogbeschermers verplicht; ook hardloopschoenen(sportschoenen, gympen) meenemen; plastic flesje/bidon met water.

Als de baan nat is van de regen wordt hij spekglad en gaat het skeeleren niet door. Normaal gesproken organiseren we dan een looptraining, dus neem altijd even je loopschoenen mee naar de baan. 
Als het heel erg regent wordt de training helemaal afgelast. In dat geval staat er uiterlijk om 17:45 een bericht op hoofdpagina van de website.

Vision Sport Skeelercompetitie

Al een aantal seizoenen worden op verschillende banen in de regio skeelerwedstrijden georganiseerd voor pupillen en junioren C.
Klik hier voor meer informatie en het programma voor 2019.

Pupillenkamp

In 2018 organiseerden we voor het eerst een zomerkamp voor alle pupillen. Het werd een gezellig weekend, bedoeld om elkaar beter te leren kennen en het clubgevoel te vergroten. We slapen 1 nacht op het terrein van Combibaan Hengelo, de kleinste pupillen in de kantine, de wat grotere in zelf meegebrachte tenten. Hier vindt u de foto's van het eerste pupillenkamp.

Vanwege de Coronamaatregelen hebben we hier in 2020 een pupillendag van gemaakt. Meer informatie vindt u hier: https://www.hijc.nl/Nieuws/Nieuwsberichten/hijc-zomer-pupillendag

Trainingsrooster pupillen skeeleren 2020

Dag Tijd Baan Groep Trainer(s)
maandag 18:30-19:30 Combibaan 1 Emma Wolters


2 Ceri Riddering


3/4 Daan Bogchelman


5 Wieke Roemaat


6/7 Folkert Hoogenraad


Nieuwe junioren Bob Groenewoud
Iris Olde Wolsink
Skeelertraining recreanten

voor zowel junioren recreanten als senioren

Maandagtraining:

Onder leiding van een trainer kan er recreatief geskeelerd worden op verschillende niveaus  Ook de junioren recreanten hebben training tijdens dit uur.

Maandag van 18.30 uur tot 19.30 uur.
Trainers: Erwin van de Sande.

Skeeler- en droogtraining recreanten (gevorderd)

Dinsdagtraining: (tijdens de Coronaperiode is deze training tijdelijk op donderdag)

Op dinsdagavond trainen gevorderde recreanten op Combibaan Hengelo. Dit is een gecombineerde schaatsondersteunende training met daarna skeelertraining. Beide duren drie kwartier. Er zijn ook altijd een aantal sporters die maar met één van de onderdelen meedoen en dat is geen probleem.

Training: Dinsdag van 19.00 uur tot 20.30 uur
Trainer: Bart Jongman

Wedstrijdgroepen en Marathongroep:

 De wedstrijdgroepen en de marathongroep hebben hun eigen trainingsschema.

 

G-Skeeleren

De Hengelose IJsclub biedt ook speciale schaats- en skeelertrainingen aan voor iedereen met een verstandelijke beperking (8 - 80 jaar). Kijk op de G-Skeelerenpagina.

Skeelerclinics voor jongeren

We organiseren ook skeelerclinics voor jongeren die geen lid zijn van de Hengelose IJsclub. We willen de kinderen laten ervaren hoe leuk het is om te skeeleren. Voor meer informatie kijk op de pagina: Skeelerclinics

Vrij skeeleren

Combibaan Hengelo stelt in de maanden mei tot oktober (m.u.v. de vakantieperiode in de zomer) op maandagavonden, van 18.30 tot 19.30 uur, de baan open voor iedereen.
Er hoeft voor het gebruik van de baan tijdens dit uur geen entreegeld betaald te worden. Het clubhuis van de Hengelose IJsclub zal open zijn. Bezoekers kunnen hun eigen skeelers en veiligheidsuitrusting meenemen, een helm is verplicht en het dragen van knie-, pols- en armbeschermers wordt zeer aangeraden.
Ook is er de mogelijkheid ter plaatse skeelers en veiligheidsuitrusting te huren. Een set skeelers inclusief veiligheidsuitrusting huurt u voor € 3,50.

Er gelden de volgende regels:

  • Voor het skeeleren eerst melden en inschrijven in het clubgebouw
  • Baan alleen open om te skeeleren
  • Helm dragen verplicht
  • Skeeleren is op eigen risico