Coronamaatregelen

Op deze pagina vindt u informatie rondom het Corona virus.

Voor op- of aanmerkingen kunt u contact opnemen met:
Bob Groenewoud (voorzitter@hijc.nl)
06-53530498

Maatregelen op de IJsbaan Twente

 • Blijf thuis bij verschijnselen van verkoudheid, keelpijn en/of koorts.
 • Bij inlopen, schaatsen aantrekken etc. geldt anderhalve meter afstand houden.
 • Kleedkamers zijn gesloten, toiletten zijn wel toegankelijk.
 • Omkleden door rijders kan op het binnenterrein van de ijsbaan in ruimten die afgeschermd zijn met mobiele schermen.
 • Routes worden door middel van belijning op de grond aangegeven.
 • Zie ook de website van BCTwente voor het coronaprotocol.

Trainen

GelaatsmaskerTijdens het schaatsen hoeft u niet te letten op anderhalve meter. Tijdens de instructies zijn extra maatregelen wel nodig. Voor alle groepen op de buitenbaan is het volgende verplicht:
 • Iedere rijder draagt een colletje (bufje). Tijdens de instructie doen de rijders deze over de neus en mond zodat hij dient als een mondkapje.
 • De trainer draagt een gelaatstmasker (spatscherm) zodat hij/zij veilig met stemverheffing kan praten. Omdat zijn/haar mond dan zichtbaar is kunnen de rijders het goed verstaan.

Trainen tijdens de publieksuren

Verenigingsleden die door de corona angst hebben om te trainen tijdens de trainingsuren (de zogenaamde KNSB uren) hebben, voor zo lang het protocol van het RIVM opgevolgd dient te worden, de mogelijkheid met hun baankaart toegang te krijgen tot de recreatie uren van de ijsbaan.
Tijdens de training in recreatie uren door verenigingsleden dient er wel een trainer/corona verantwoordelijke aanwezig te zijn.

Protocol voor wedstrijdgroepen

 1. We verzamelen op een vast punt. We zijn in afwachting of de baancommissie hierin het voortouw neemt.
 2. De groep wordt onderverdeeld in 4 groepen. Omdat een groot aantal leden 18 is of ouder is de anderhalve-meter-maatregel van toepassing. Bij een groep met een grootte van 19 schaatsers is een onderverdeling de enige mogelijkheid om “social distancing” in acht te nemen.
 3. Als er al twee groepen staan voor instructie, rijd je nog een ronde door, zodat we niet met teveel mensen bij elkaar staan.
 4. De inhoud van de training wordt van tevoren met de schaatsers gedeeld.
  Elke maandag is een weekplan ligt met daarin een concrete invulling van de training (zwaarte en de oefeningen). Zo weet de schaatser vooraf wat van hem verwacht wordt en houden we de instructie zo kort mogelijk.
 5. De trainers zullen zich vooral richten op het individueel begeleiden van de schaatsers op het ijs. Tijdens het schaatsen hoef je geen anderhalve meter afstand te houden.