Marathon wedstrijdgroep

Alle mannen en vrouwen van de lange adem kunnen terecht bij de marathongroep van de HIJC.

De marathongroep bestaat uit een groep fanatieke schaatsers in de leeftijd van 18- tot 60+. Door samen hard te trainen bereiden we onszelf en elkaar voor om te pieken tijdens de marathonwedstrijden in de winter. Dit doen we door in de zomer vier keer per week te trainen.

Zomertraining

In de zomer fietsen we twee keer per week, skeeleren we en doen we aan droogtraining.

Bij de zomertraining 2020 is voorlopig is het onderstaande van toepassing: 

  • Maandag 20:00 uur: Skeelertraining.
    Trainers: Jelle Bok, Erik Klok
  • Vrijdag 18:30 uur: Droogtraining.
    Trainers: Jorrit Extercatte, Erik Klok

Wintertraining

In de winter zijn we drie keer per week op de ijsbaan te vinden (maandag, woensdag en vrijdag het 2e blok - 18:30-19:40 uur). 
In het weekend strijden we om het kampioenschap in de Noordoost competitie en de regio Oost wedstrijden. Daarbij rijdt ieder op zijn eigen niveau. Meer informatie over de verschillende competities is te vinden in het  menu elders op deze pagina.

Aansluiten

Voorwaarden om je aan te sluiten bij de marathongroep zijn dat je enthousiast bent voor (marathon-)schaatsen, je ten minste twee keer per week deelneemt aan de trainingen en je ten minste één marathoncompetitie meedoet. Daarnaast wordt het gewaardeerd als je tegen een (plaag-)stootje kan en je zelf ook kan uitdelen (als in taart en grappen...). Heeft dit je nog niet afgeschrikt? Neem dan vooral even contact op met de trainers om te kijken of de marathongroep bij jou past. We zijn altijd op zoek naar enthousiastelingen!

Algemene informatie over marathonschaatsen

Marathonrijden is een geheel andere discipline dan het langebaanschaatsen. Bij de langebaan gaat het erom dat je op geheel eigen kracht een bepaalde afstand zo snel mogelijk aflegt. Bij de marathon gaat het niet om de snelste tijd, maar win je als je als eerste aankomt. Daarom is tactiek bij marathon een belangrijk gegeven.

Klik hier voor algemene informatie over marathonschaatsen en uitleg over de verschillende competities.