Vaardigheidspaspoort KNSB

Het Vaardigheidspaspoort is door de KNSB ontwikkeld om kinderen beter te leren schaatsenrijden op een stimulerende en speelse wijze. De Hengelose IJsclub is enthousiast over deze aanpak en heeft daarom het paspoort in het schaatsseizoen 2015-2016 ingevoerd.
De schaatslessen worden afgestemd op het behalen van de verschillende niveaus. Ieder schaatsseizoen kunnen de pupillen twee keer laten zien welk niveau ze gehaald hebben.

KNSB vaardigheidspaspoort

Spelend leren schaatsenrijden

Het paspoort is door de KNSB ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse schaatsverenigingen. De aanpak is erop gericht kinderen op een plezierige wijze schaatsenrijden te leren. Door middel van kleine stappen, die uitwisselbaar zijn, worden schaatstechniek en -vaardigheid bijgebracht. Hierbij gaat het er vooral om, met name bij jonge kinderen, veel meer aandacht te besteden aan het leerproces van het schaatsenrijden en aan de schaatsvaardigheid.

YouTube filmpjes

De KNSB heeft gezorgd voor een goede visuele ondersteuning van alle stappen op elk niveau met leuke, inzichtelijke YouTube filmpjes van elk vaardigheid. In totaal kunnen ouders, samen met hun kind(eren), meer dan 30 filmpjes bekijken. Zo kunnen ze zien hoe een bepaalde oefening in elkaar zit en wat ze daarvoor precies moeten doen of juist niet moeten doen. Door deze ondersteuning zullen de kinderen beter leren hoe ze een oefening moeten uitvoeren. 

Filmpjes en meer informatie vindt u hier op de KNSB website.