Naar hoofdcontent

Overkomer

Mart Polman maakt overstap naar de baanselectie

Dat de Hengelose IJsclub al jaren leverancier is van topschaatsers is inmiddels wel bekend, denk bijvoorbeeld aan Jade Groenewoud, Jorien Voorhuis en Demian Roelofs. Maar hebben we weer zo'n topper ontdekt in Mart Polman? Lees hier meer over zijn eerste ervaringen bij de baanselectie tot nu toe (enkele maanden).

Mart Polman maakt overstap naar de baanselectie

Vorig jaar, toen ik bij de wedstrijdgroep  van HIJC zat,  reed ik best wel goeie tijden voor iemand van mijn leeftijd. Doordat ik zulke snelle tijden heb gereden werd ik snel opgemerkt door de baanselectie. Uiteindelijk ben ik gevraagd om bij de baanselectie mee te trainen. Ik heb hierop ja gezegd omdat ik persoonlijk de volgende stap wil zetten om een betere schaatser te worden. Bij de baanselectie train je iets meer en intensiever dan bij een wedstrijdgroep. Je krijgt meer trainingen en de trainingen worden wat zwaarder. Je moet hiervoor meer tijd investeren in sport wat te koste gaat van school, maar ik heb het ervoor over. Ik wil het beste in mezelf naar boven halen en ik ga er alles voor doen om dat te bereiken. Het wordt niet gemakkelijk en dat weet ik, maar dit kan de volgende stap zijn om een betere schaatser te worden. Ik vind het trainen bij de baanselectie leuk want ik word telkens sneller. Met dat in je achterhoofd kijk ik uit naar de wedstrijden waarbij ik mijn persoonlijke records kan verbeteren en misschien wel aan Nederlandse kampioenschappendeel mag nemen. Dat is een goed doel om naar te werken en ik kijk er graag naar uit. 

Mart Polman

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Van de evenmentencommissie
Van de evenmentencommissie
Van de evenmentencommissie

Vorige artikel

GEVONDEN!
GEVONDEN!
GEVONDEN!