Naar hoofdcontent

Overkomer

Van de voorzitter

Nog net voor de zomervakantie is het weer tijd voor een nieuwe editie van de Overkomer. Terwijl de caravan al voor de deur staat geef ik u een overzichtje van de afgelopen periode.

Van de voorzitter

Op maandag 24 juli is de laatste pupillentraining voor de zomervakantie. De laatste jaren is het skeeleren voor veel kinderen de eerste kennismaking met onze vereniging. In het verleden kwamen kinderen eerst bij ons schaatsen en gingen ze dan hopelijk ook skeeleren, nu is dat vaak andersom.

Het is dan ook iedere maandagavond een gezellige drukte op de combibaan. Vrijwilligers helpen mee met de uitgifte van materialen en na afloop is er voor alle kinderen een verfrissend glas ranja. Het is mooi om te zien dat een aantal ouders gebruik maken van de mogelijkheid om zelf ook te gaan skeeleren terwijl hun kids bezig zijn op de binnenbaan.

De andere onderdelen van de club

Ook de andere onderdelen van onze club zitten niet stil in de zomer. Afgelopen donderdag hebben we de laatste fietstraining voor de recreanten afgesloten met een gezellig drankje bij Pelles. Wedstrijdgroep 1 is op trainingskamp geweest naar Tecklenburg. We hebben onder de titel “Highland games” een heel leuke en gezellige dag gehad met leuke spellen en een daarna heerlijke barbecue.

We vonden het ook heel leuk om het schaatsteam van Jumbo-Visma te ontvangen op de combibaan. Het was de rijders kennelijk ook goed bevallen, want een maand later kwamen ze nog een keer.

Het nieuwe schaatsseizoen

Er wordt ook alweer voorzichtig nagedacht over het nieuwe schaatsseizoen. Zo wordt er gekeken naar de invulling van de trainingen voor de pupillen. Ook de commissie die zich bezighoudt met de toekomst van de ijsbaan is al een aantal keer bij elkaar geweest. Er wordt druk gezocht naar oplossingen om het gat in de begroting te dichten en zo de toekomst van het schaatsen in Twente veilig te stellen.

De nieuwe opslag

Achter de schermen wordt er ook nog gewerkt aan de nieuwe opslag. Het gaat langzamer dan we zouden willen, maar er zit nog steeds beweging in.

Al met al is het een druk en gezellige zomer bij de Hengelose IJsclub. We kijken ernaar uit om iedereen weer te zien in het nieuwe seizoen!

Bob Groenewoud

Voorzitter Hengelose IJsclub

Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Vorige artikel

Van de evenmentencommissie
Van de evenmentencommissie
Van de evenmentencommissie