Jeugdsportfonds Hengelo-Borne

Vindt u ook dat ieder kind moet kunnen sporten?

De gemeente Hengelo wel! Daarom is er een Jeugdsportfonds Hengelo-Borne opgericht. Dit fonds heeft als doel om kinderen van financieel minder draagkrachtige ouders de kans te geven om te gaan sporten. De bijdrage van maximaal € 225,- per kind per jaar is bedoeld voor bijvoorbeeld het betalen van de contributie en de aanschaf van sportkleding.

 

Voor wie is het Jeugdsportfonds bestemd?

Het Jeugdsportfonds is bestemd voor kinderen van 6 tot 18 jaar uit gezinnen die leven van een inkomen van maximaal 110% van het wettelijk sociaal minimum. Een volledig overzicht van alle spelregels in de gemeente Hengelo-Borne vindt u op de website van Jeugdsportfonds Hengelo-Borne.


U kunt zelf geen aanvraag indienen

Een aanvraag kan alleen ingediend worden door een intermediair. Dit is een persoon die op professionele wijze bij uw kind betrokken is. Denk hierbij aan de leraar op school, een maatschappelijk werker, een Buurtsportcoach/ combinatiefunctionaris, de GGD, een WWB consulent van de gemeente of bureau Jeugdzorg. Meldt u zich daarom bij een intermediair en verzoek deze om een aanvraag in te dienen bij het Jeugdsportfonds.

Kunt u er geen vinden? Neem dan contact op met Truus de Ruiter
Zij is te bereiken op 074-2459524 of via hengelo-borne@jeugdfondssportencultuur.nl