Wat zijn de mogelijkheden na groep 7?

Wedstrijdgroep 1

Aan het eind van het schaatsseizoen wordt in pupillengroep 7  bekeken of kinderen in aanmerking komen voor het wedstrijdschaatsen. Ze kunnen dan  op uitnodiging, na overleg en goed vinden terecht komen in wedstrijdgroep 1 en later evt. doorstromen naar een volgende wedstrijdgroep. De wedstrijdgroepen trainen in het winterseizoen 3 x per week en trainen in het zomerseizoen door met skeeleren, wielrennen en landtraining (4 x per week). 

Er wordt van deze pupillen of junioren verwacht dat ze 90% van de trainingen aanwezig zijn en meedoen aan de pupillen/juniorenwedstrijden. Tijdens een informatieavond  voor deze kinderen en hun ouders volgt nadere uitleg over het schaatsen in een wedstrijdgroep en de zomertrainingen.

Hier vindt u de pagina van de wedstrijdgroepen.

 

Van pupil A naar junior C1

Als je geen pupil meer bent en ook niet gevraagd wordt voor de wedstrijdgroep zijn er twee mogelijkheden: Je kan bij de junioren of bij de recreanten gaan schaatsen.

Junioren 1:

De junioren 1- groep krijgt ‘s winters  2x per week training en ’s zomers een aparte skeeler-  en looptraining. Er wordt van deze junioren verwacht dat ze 90% van de trainingen aanwezig zijn en ook meedoen aan de juniorenwedstrijden. Een jaar later is er voor deze junioren een mogelijkheid om evt. door te stromen naar een wedstrijdgroep, afhankelijk van inzet en prestaties, te beoordelen door de trainers. Degenen die hier niet voor in aanmerking komen gaan naar de recreanten-junioren.

Recreanten-junioren: 

Een keer per week op dindagavond (bij voldoende aanmeldingen: 2x per week) en zomertraining bij de pupillen. De recreanten-junioren mogen ook juniorenwedstrijden blijven schaatsen via de BCTwente.

Het trainingsrooster van de recreanten zie je hier.