RaceRunning Hengelooo

De Hengelose IJsclub (HIJC) is óók voor mensen met een lichamelijke beperking! 

De HIJC is van mening dat iedereen moet kunnen sporten. Wij hebben een Racerunning groep gestart voor mensen met een lichamelijke beperking, om samen lekker actief bezig te zijn. 
 

 

Sport is belangrijk en iedereen moet kunnen sporten. Daarom vonden wij het als vereniging belangrijk om ons aanbod uit te breiden, zodat ook mensen met een lichamelijke beperking bij ons kunnen sporten. In deze zoektocht zijn we in aanraking gekomen met Racerunning.

Een Racerunner is een soort driewielfiets, zonder pedalen maar met een borststeun waarmee mensen met een lichamelijke beperking kunnen lopen of zelfs rennen. De Racerunner is een geweldig sporthulpmiddel voor kinderen en volwassenen die in het dagelijks leven een kruk, rollator of zelfs rolstoel nodig hebben voor hun mobiliteit. De Racerunner is voor deze groep zeer geschikt om conditie te onderhouden en te verbeteren en om aan een sportactiviteit te kunnen deelnemen.

Omdat de Hengelose IJsclub in de zomer traint op een prachtige skeelerbaan die zeer geschikt is voor de Racerunner, zien wij als vereniging mogelijkheden om onze zomeractiviteiten uit te breiden met Racerunning. Zodat iedereen met een beperking bij ons kan komen sporten.
 

Er zijn inmiddels contacten met Het Roessingh, de MS-stichting Twente en diverse fysiotherapiepraktijken en we hopen met elkaar een stevig fundament voor deze sport te leggen zodat veel mensen zowel jong als oud hier plezier aan kunnen beleven.