Naar hoofdcontent

Kennismaken!

Kennismaken!

Naam                                                            
Cindy Lammertink
Jelle Bok

Leeftijd
Cindy: 47 jaar
Jelle: 29 jaar

Openingsvraag aan Cindy: Doe je nog aan andere sporten behalve schaatsen?
Ja, ik mag graag wielrennen in de zomer en ben naast lid van de Hengelose IJsclub ook actief lid van RTC Hengelo.

Openingsvraag aan Jelle: Hoe heb jij jouw tijd in de wedstrijdgroep ervaren? En wat zijn de verschillen/overeenkomsten als je nu naar de huidige wedstrijdgroep kijkt?
Als een heel mooie tijd welke ik zo weer over zou doen wanneer ik net zo oud was geweest. In principe zijn de overeenkomsten met de huidige wedstrijdgroep heel groot. Qua trainingsvormen doen we nog veel dezelfde dingen en ook qua groepsmentaliteit kun je het met elkaar vergelijken. Het grootste verschil is dat we “vroeger” meer wedstrijdgroepen en dus rijders/rijdsters hadden.

Sinds wanneer ben je lid?
Cindy: Nog niet zo heel erg lang, sinds 2016 geloof ik.
Jelle: Goede vraag, ik denk sinds 2001.

Wanneer train je en van wie krijg je training?(Wie geef je training?)
Cindy: Ik train zelf op dinsdagavond bij de recreantengroep van Henk Voorhuis én geef op zaterdagochtend training aan de jongste pupillengroep (1/2).
Jelle: Ik ben één van de trainers van de wedstrijdgroep en geef in de zomer 3 keer training op de racefiets en op de combibaan. In de winter geef ik twee keer training aan de wedstrijdgroep en één keer aan marathongroep, al is dat dit jaar slechts één keer geweest vanwege de coronamaatregelen. 
Verder train ik zelf nog mee in de marathongroep op maandag en woensdag.

Schaats je ook wedstrijden? Zo ja, wat is je favoriete afstand?
Cindy: Nee, het wedstrijdschaatsen laat ik over aan mijn zoon Roan, die sinds dit jaar bij de baanselectie zit.
Jelle: Afgelopen jaar is het eerste seizoen geweest dat ik geen wedstrijd meer heb gereden vanwege andere prioriteiten. Wanneer corona dit nog toe laat hoop ik dit jaar aan het clubkampioenschap mee te doen. Mijn favoriete afstand is de 1500m, wanneer een race op de 1500m echt goed gaat en je voelt dat je er alles uit geperst hebt geeft dit bij mij het meest voldane gevoel.

Welke topschaatser bewonder jij en waarom hij/zij?
Cindy:  Kjeld Nuis, magistraal hoe hij tijdens de Olympische Spelen in PyeongChang zowel de 1000 als 1500m won.
Jelle: Lastig om een keuze te maken, ik heb bewondering voor veel schaatsers en oud-schaatsers. Als ik nu een keuze zou moeten maken zeg ik Ireen Wüst.  Omdat ze na deelname aan 4 olympische spelen en een lange carrière waarbij ze altijd topprestaties geleverd heeft nog steeds mee kan doen om de prijzen.

Wat vind je leuk om te doen in een training?
Cindy:  Lekker ontspannen in een treintje rijden.
Jelle: In een droogtraining elastieken en op het ijs een intervaltraining.

Wat is je favoriete zomeractiviteit bij de Hengelose IJsclub
Cindy: Ik ben zomers niet echt actief bij de HIJC, maar vond de barbecue in 2019 erg gezellig!

Jelle: Toen ik vroeger in de wedstrijdgroep trainde was dit zeker weten het fietsen. Als trainer vind ik een droogtraining het leukst om te geven omdat het heel divers is.

Wat is je mooiste herinnering aan de Hengelose IJsclub?
Cindy: Ik mocht twee keer mee als begeleider van de wedstrijdgroep naar Erfurt. Mooi om te zien hoe ambitieus en fanatiek deze lichting schaatsers bezig is met hun sport.
Jelle: Ik heb erg veel mooie herinneringen van verschillende trainingskampen en andere momenten. Als ik een keuze moet maken ga ik voor het trainingskamp naar Inzell in 2006 met de wedstrijdgroep van Henk de Vries. Dit was mijn eerste trainingskamp.

Door welke gouden tip ging je vooruit met het schaatsen? Wie gaf je die tip?
Cindy: Dat was volgens mij in 2011 tijdens een clinic georganiseerd door de Tubantia. Ik was net gestart met schaatsen omdat ik later dat seizoen met een vriendin op de Reschensee 100 km wilde rijden. Ik kreeg het maar niet voor elkaar om een volledige bocht beentje over te schaatsen en Laurens Klaas gaf me toen de ultieme tip om de glijfase van mijn binnenbeen te verlengen. Niet dat bochten rijden heel essentieel is bij de Alternatieve Elfstedentocht maar de voorbereiding op de ijsbaan verliep daarna wel een stuk soepeler.
Jelle: Ik heb talloze tips van heel veel verschillende trainers gekregen ik kan hier dan ook geen keuze in maken.

Wat vind je het mooiste aan de Hengelose IJsclub?
Cindy: De onderlinge samenhang, op het ijs maar ook tijdens de droogtraining in de zomer en de door Corona ingelaste Cross Fit.
Jelle: Ik vind het mooi om te zien dat bij welke training ik ook kijk, maakt niet uit welk niveau, dat iedereen met plezier aan het sporten is.

Aan wie geef je de beurt door? Waarom aan die persoon?
Cindy: Eva Groenendijk, waarmee ik sinds dit seizoen de pupillen op zaterdagochtend training geef.. Door de Corona maatregelen bestaat ons contact voornamelijk uit whatsappjes over training gerelateerde dingen en kennen we elkaar helemaal nog niet.
Jelle: Tess ten Dolle. Ik geef al sinds pupillengroep 6 training aan o.a. Tess en ben wel nieuwsgierig naar haar antwoorden op deze vragenlijst.

Welke openingsvraag zou je aan die persoon willen stellen?
Cindy aan Eva: Wat doe je eigenlijk in het dagelijks leven?
Jelle aan Tess: Wanneer je zou mogen kiezen, naar welke ijsbaan zou je graag nog eens op trainingskamp gaan en waarom deze ijsbaan?

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

x