Naar hoofdcontent

35 G-schaatsers stijgen boven zichzelf uit

Op zaterdag 17 februari 2018 van 9:00 tot 17:00 zal op de IJsbaan Twente de grootste landelijke G-shorttrackwedstrijd van Nederland plaatsvinden: Het Special Olympics Nationaal Shorttrackevent. Maar liefst 35 G-schaatsers uit heel Nederland zullen zich inzetten om boven zichzelf uit te stijgen en proberen voor de overwinning te gaan. De Hengelose IJsclub organiseert deze wedstrijd. Wilt u deze schaatstoppers komen aanmoedigen? Graag! De toegang is gratis.

35 G-schaatsers stijgen boven zichzelf uit

Om 9:00 zal er gestart worden met de officiële openingsceremonie, waarbij de “Flame of Hope” door hardlopers van politie en brandweer op spectaculaire wijze naar binnen wordt gedragen. Daarna zal de wethouder van sport van de gemeente Hengelo, dhr. Bruggink, het evenement openen.

Tijdens deze shorttrackwedstrijd, voor sporters met een verstandelijke beperking, zullen de rijders tijdens de divisioning laten zien wat zij kunnen op de door hun opgegeven afstanden. Op basis van die uitslag zullen zij in de finale op prestatieniveau ingedeeld worden in categoriën. Binnen deze categorie wordt er om de medailles gestreden. Dit zorgt ervoor dat elke wedstrijd een eerlijke en gelijkwaardige strijd is en dat iedere sporter (ongeacht niveau) zijn succesbeleving kan hebben.

Na de finales is het uiteraard tijd voor de prijsuitreiking. De sporters zullen hun medailles en vaantjes uit handen van de wethouder van sport van de gemeente Enschede, dhr. Van Houdt, krijgen. Sporters die op de plekken één, twee en drie staan krijgen een medaille. De schaatsers die op plek vier en verder geeindigd zijn worden geeerd met een vaantje.

Deze wedstrijd wordt georganiseerd door de Hengelose IJsclub, in samenwerking met shorttrackvereniging Team GO, de Baancommissie Twente, IJsbaan Twente en Aveleijn.

 

Rieke Tibben, Peter Tibben, Herman Ellenkamp en Marike ter Maat

 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Nieuws van onze G-toppers
Nieuws van onze G-toppers
Nieuws van onze G-toppers

Vorige artikel

Drie lange kilometers
Drie lange kilometers
Drie lange kilometers

Naam:
Email:
Onderwerp:
Bericht:
x