Naar hoofdcontent

Overkomer

CrossFit, droogtrainingen en meer

Seizoen 2020-2021 Terug- & vooruitblik door Bart Jongman

CrossFit, droogtrainingen en meer

 

Hoewel de ijsbaan in Enschede al enige tijd geleden zijn deuren gesloten heeft, is het winterseizoen 2020-2021 dan officieel voorbij maar voelt meer als een nachtkaars die langzaam is uitgegaan. Een seizoen met wat krampachtig ‘schaatsplezier’ tot het moment van de volledige lockdown. Komkommertijd dus; geen prachtige resultaten van de wedstrijdrijders te melden, geen verhalen over het trainingskamp, geen clubkampioenschap, ook geen afsluitende snertrace en wederom geen winter triathlon. Als pleister op de wonde konden we dan toch nog even genieten van een paar dagen natuurijs met een paar top dagen op onze eigen ijsbaan.

Om de leden gedurende deze lockdown periode toch nog wat te bieden heb ik de afgelopen maanden wekelijks korte trainingsprogrammaatjes gepost gericht op thuis sporten. Uit diverse reacties hebben ik kunnen afleiden dat hier behoefte aan was, in ieder geval bij een select groep fanatiekelingen. Mijn doel was in ieder geval de leden te blijven enthousiasmeren en inspireren zeker tijdens deze, voor velen, praktisch ijs-loze periode. Daarnaast werd er op diverse zondag ochtenden CrossFit training aangeboden voor de wedstrijd-, marathon en recreanten groepen. Functionele trainingen gericht op kracht, mobiliteit en conditie. Door de mooie opkomsten op de zondag ochtenden vond ik dit zelf een geslaagd initiatief. Op dit moment verzorgen wij deze training wederom echter alleen voor de <27 jr leden aansluitend op de actuele restricties en tot het moment dat de officiële fietstrainingen op de zondag weer gaan aanvangen.

Het goede nieuws al wel is dat ik momenteel namens de club bezig ben met de aanschaf van nieuw trainingsmateriaal voor de droogtrainingen op de Combibaan, mogelijk gemaakt uit de opbrengsten van de Rabo clubactie. Hierover spoedig meer! 

Gelukkig ziet het er dan toch naar uit dat er langzaam aan wat versoepelingen gaan aankomen met name gericht op sporten en bewegen. Nu maar hopen dat we spoedig op een redelijk normale wijze kunnen gaan aanvangen met alle zomertrainingen in clubverband en dat de wekelijkse programaatjes voor thuis sporten en de CrossFit op zondag ochtend snel overbodig zijn maar wel als inspiratie hebben gediend.

 Laat de lente maar komen!

Met sportieve groet,
Bart Jongman

Technische commissie / Sponsorcommissie

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Nieuws van de G-rijders
Nieuws van de G-rijders
Nieuws van de G-rijders

Vorige artikel

Nieuws van de wedstrijdgroep: Wedstrijdschaatsen en Corona
Nieuws van de wedstrijdgroep: Wedstrijdschaatsen en Corona
Nieuws van de wedstrijdgroep: Wedstrijdschaatsen en Corona