Naar hoofdcontent

Overkomer

De Marathonners onderweg van Limburg, via de tweede golf, naar (ooit) nieuwe doelen

In de vorige Overkomer lazen jullie van Lasse dat wij ons aan het voorbereiden waren op een trainingsweekend in Zuid-Limburg en de Ardennen. Dat voelt alweer als een eeuwigheid geleden, dus hoog tijd voor een update.

De Marathonners onderweg van Limburg, via de tweede golf, naar (ooit) nieuwe doelen

Een schitterend nazomertrainingsweekend
Om met het leukste te beginnen: het trainingsweekend was een groot succes! We hadden drie dagen perfect nazomerweer en hebben genoten van de mooie omgeving en heerlijk eten. Vlaai, wafels, (speciaal-)bier en een verzorgde barbecue, wat wil je nog meer?! Ook het trainingsgedeelte was succesvol. Jorrit had drie mooie routes uitgezet van in totaal ruim 250 km. Uiteraard vond een deel van de groep dat niet voldoende, dus besloten ze gelijk na 10 kilometer verkeerd te rijden. Gelukkig was dat het enige oponthoud en konden we de rest van het weekend als groep samen rijden (al moest er soms wel erg lang gewacht worden op de top…). Met uitzondering overigens van Laurens, want hij reed liever zijn eigen route (en tempo ;)). Al met al een geslaagd weekend dus. Nogmaals dank aan de perfecte organisatie, die dit jaar in handen was van Jorrit en, naar het schijnt, Jorick.

Corona-proof trainen
Het moge duidelijk zijn dat we op en top voorbereid waren voor het schaatsseizoen. Helaas liep dat even anders dan voorzien. De eerste weken was er nog geen contract met de ijsbaan en toen dat net was geregeld, was het alweer tijd voor de Tweede golf. Het waren vier fantastische trainingen! Vervolgens was het, voor ons als trainers, snel schakelen om alternatieven te bedenken om toch de conditie op peil te houden. We hebben gekozen voor een programma met veel ruimte voor eigen invulling en voorkeuren. Een deel van de groep, waaronder nieuwkomers Gerrit en Kars, blijft graag zoveel mogelijk schaatsen en reserveert twee of drie keer per week een uur op de ijsbaan. Anderen houden meer van fietsen of hardlopen en werken vergelijkbare trainingen op de weg of in het bos af. Overigens ziet een groot deel van de groep elkaar nog wel één keer per week bij de Crossfittraining op zondagochtend. Super dat de club dit mogelijk heeft gemaakt en dat Bart ons elke week weer andere spieren laat ontdekken! Jammer alleen, dat we daar soms de hele week nog van kunnen nagenieten…

Hoe nu verder?
Vooruitkijkend is er vooral nog veel onzeker. De wedstrijden tot en met december zijn geschrapt en de organisatie hoopt dat er daarna weer meer mogelijk is. Persoonlijk heb ik er een hard hoofd in. Met 30 tot 60 man (of vrouw) vlak achter elkaar aan jagen in een hal of halfopen baan vol met aerosolen, klinkt niet bepaald als het beste idee van Nederland anno nu. Aan de andere kant: er zijn alweer meerdere zeer effectieve vaccins aangekondigd, dus wie weet dat wij als - hopelijk dan nog - superfitte jonge goden in de loop van het seizoen weer los mogen. Zo niet, dan hebben we in ieder geval voldoende tijd om ons voor te bereiden op het seizoen 2021-2022..

Erik Klok

  • Aantal weergaven (792)
 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

(Wedstrijd)schaatsen in Corona-tijd
(Wedstrijd)schaatsen in Corona-tijd

Vorige artikel

Nieuwe Pupco stelt zich voor
Nieuwe Pupco stelt zich voor
Nieuwe Pupco stelt zich voor