Naar hoofdcontent

Overkomer

De puntjes op de ï

Nu de vakanties weer voorbij zijn wordt er door de marathongroep volop gewerkt aan de laatste finishing touches voor de winter.

De puntjes op de ï

Zo zijn wij als marathongroep vaker te vinden op de wielerbaan dan voorheen om zodoende te werken aan het snellere en intensievere werk. Ook doen wij mee met de Run-Bike-Run’s van Ootmarsum en Delden om te kijken hoe het met de (top)vorm staat.

Nadat wij 17 juni de Extreem Eifel Marathon hebben gefietst was naast ons jaarlijkse doel, het in topvorm raken voor de winter, het grootste doel van de zomer bereikt. We konden ons dus gaan richten op de winter om deze vol goede moed en vertrouwen in te gaan.

Helaas waren er een aantal mensen die te maken kregen met enkele obstakels op hun weg naar dit doel. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Thijs Grootte Bromhaar, Eigenwijs als hij is ging hij een uurtje eerder trainen i.v.m. een bruiloft diezelfde avond. Op ons programma stond een droogtraining gepland, maar meneer had er een skeelertraining van gemaakt omdat hij dit leuker vindt en als voorbereiding op een skeelerwedstrijd. Echter ging het bij de gedachte ‘ah nog één laatste rondje op de binnenbaan’ fout. Diezelfde avond ging Thijs gehavend met een gebroken arm en diverse schaafwonden naar de bruiloft. Na 3 weken gips begon Thijs weer langzaam te werken aan zijn (top)vorm voor de C1 competitie van komend seizoen.

Bij een andere in eerste instantie afgelaste skeelertraining waren er slechts drie bikkels op de baan te vinden waaronder Laurens Achterkamp. De baan was nog een beetje nat, maar dat weerhield het drietal (Laurens, Thijs, Jorrit) er niet van om een paar rondjes te skeeleren. Helaas tikte Laurens zichzelf onderuit met als gevolg dat een oude wond op de knie weer open ging en hij hier weken last van heeft gehouden. Hopelijk vindt hij zijn vorm nog voor de start van het seizoen weer terug.

Naast het vervelende nieuws is er natuurlijk ook goed nieuws. Zo heeft Jasper Lammerink zich aangesloten bij Stouwdam, een ploeg bestaande is uit regionale rijders uitkomend in de Beloftedivisie. Jasper en de andere rijders van Stouwdam trainen zo af en toe mee met de dames van het RTC-Oost onder leiding van Johan Freriksen. We zijn allen erg nieuwsgierig hoe dit zich vertaald naar het seizoen en we wachten met smart af. Alvast succes Jasper! Verder willen wij ook Mart Bruggink succes wensen aankomend seizoen bij zijn nieuwe ploeg Bouwselect. Mart begint dit jaar alweer aan zijn 6e seizoen in de topdivisie.

Op moment van schrijven (18 september) zitten wij alweer twee weken voor de eerste ijstraining. Vorige week zondag, 10 september, hebben we de eerste RBR gehad waar de eerste klappen meteen zijn uitgedeeld. Zo heeft Erik Klok, sinds kort dertiger, maar weer eens laten zien hoe je een RBR moet lopen en fietsen, klasse! Anderen daarentegen hebben vergelijkbaar gepresteerd of veel minder (zoals ik) dan vorig jaar.

Wij hebben nog twee mooie weken in het vooruitzicht voor we het ijs op mogen. Zo hebben we 24e september nog een RBR in Delden, altijd leuk om aan mee te doen of te komen kijken! Hier gaan we zien of onze M30’er Erik weer zo goed presteert of dat anderen hem nog kunnen verrassen, ik ben er bang voor.

Op de valreep hebben we de ELKA Classic in Tecklenburg en omgeving kunnen organiseren. Een jaarlijks terugkerende klassieker binnen de marathongroep onder leiding van Laurens Klaas. Er zal op deze dag ongeveer 100km gefietst worden met de nodige explosieve klimmetjes. De ELKA Classic wordt dit jaar op 1 oktober gefietst.

Al met al denk ik dat we een hele goede winter tegemoet gaan waar we met veel plezier weer aan gaan beginnen. We zullen zien wat voor moois de wedstrijden dit jaar weer brengen. De marathongroep heeft er zin in!!

Jorrit Extercatte

 

  • Aantal weergaven (1896)
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Wisseling der seizoenen
Wisseling der seizoenen
Wisseling der seizoenen

Vorige artikel

Pupillennieuws
Pupillennieuws
Pupillennieuws