Naar hoofdcontent

Droogtraining recreantengroep

Deze zomer is er een nieuwe groep recreanten gestart met droogtraining, onder leiding van Hans Groothengel. Hier een verslag over hoe het ze is vergaan. 

Droogtraining recreantengroep

Van april tot september heeft een enthousiaste groep schaatsliefhebbers deelgenomen aan de zomertraining. Oftewel SOT, Schaats Ondersteunende Training, zoals dit officieel wordt genoemd. Niet alleen is beoogd om de algehele conditie op peil te houden en diverse spiergroepen aan het werk te zetten. Ook is het leuk om elkaar buiten het winterseizoen te blijven ontmoeten. Onder de gedegen leiding van Hans Groothengel is elke dinsdagavond vanaf 19h00 een uur lang getraind in de bosrijke omgeving van het clubhuis aan de Van Alphenstraat.

De deelnemers (jong en oud, dames en heren en allen zeer gemotiveerd!) konden genieten van een gevarieerde training waarbij vrijwel alle spiergroepen die er toe doen bij het schaatsen aan bod kwamen. Er is getraind op kracht, conditie (uithoudingsvermogen) en balans. Repeterende en zeer relevante oefeningen waren de schaatssprongen, zijwaartse valbeweging, steigerungen en de diepe schaatszithouding (zwaar!). Om het conditiepeil te testen is enkele keren een coopertest afgenomen.

Al met al een uitstekende voorbereiding op het nieuwe schaatsseizoen!

Hans, namens alle deelnemers bedankt voor de organisatie!

Peter Rientjes

 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Pupillennieuws
Pupillennieuws
Pupillennieuws

Vorige artikel

Nieuws van onze G-toppers
Nieuws van onze G-toppers
Nieuws van onze G-toppers

x