Naar hoofdcontent

Overkomer

Erfurt 1.0

Jaaaaa, Ein-de-lijk was het zover…hét trainingskamp in Erfurt! Het kamp stond voor velen al een aantal maanden rood omcirkeld in de agenda.. en gelukkig werd dat moment in de herfstvakantie werkelijkheid.

Erfurt 1.0

Na een geslaagde zomer vol met trainingen zijn de wedstrijdgroepen afgevaardigd naar Erfurt om daar de nodige trainingen af te werken. Op de tweede dag werd er zelfs een wedstijd verreden en wel met groot succes. De nodige PR’s zijn in de Duitse schaatstempel gesneuveld. YES, de eerste spanning was er af….

Iedere dag werd er tweemaal getraind. De ene keer werd er tweemaal per dag geschaatst en de andere dag werd er afgewisseld met een looptraining. Opmerkelijk was de vooruitgang die de schaatsers boekten tijdens de trainingen. Het voordeel van een trainingskamp is dat de focus volledig op het schaatsen gericht kan worden en niet op de standaard (bij)zaken zoals school en andere hobby-activiteiten. Het plezier tijdens het kamp straalden bij velen van hen af.

Het bijzondere aan dit kamp was de aanwezigheid van de grote schaatshelden, zoals Ireen Wust en de ploeg van Sven Kramer. Foto- en handtekeningmomenten waren voor deze schaatshelden niks te veel en het plezier voor de wedstrijdgroepen werd daardoor alleen maar groter.

Ook de begeleiding kan met veel plezier terugkijken op een geslaagd kamp. Er heerste een zeer goede en gezellige sfeer, zowel bij de rijders als trainers/begeleiders. Voor volgend jaar zijn de voorbereidende plannen al weer gemaakt. Wordt het weer Erfurt of zullen we een keer een reisje naar Berlijn maken? Uiteraard zullen deze vragen de komende periode beantwoordt gaan worden en gaan we bezien waar we volgend jaar onze schaatsmomenten kunnen beleven.

Voor nu wens ik iedereen heel veel succes de komende winterperiode. Er zullen ongetwijfeld de nodige PR’s verreden worden en mogelijk zitten er nog NK’s in het verschiet.

Plezier staat op nummer één, en de rest volgt vanzelf!

Groetjes en tot op de ijsbaan! J
Marlies ter Bekke

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Van de voorzitter...
Van de voorzitter...
Van de voorzitter...

Vorige artikel

Pieten op proefles
Pieten op proefles
Pieten op proefles