Naar hoofdcontent

Overkomer

IJsmeester te Amsterdam: Door: George Bouret

Komende maand wordt in het Olympisch Stadion "De Coolste Baan van Nederland" gebouwd en ijsmeester George Bouret is erbij.

IJsmeester te Amsterdam

Komende maand wordt in het Olympisch Stadion de “Coolste” baan van Nederland gebouwd. Een initiatief van ondermeer Rintje Ritsma, oude tijden herleven. Wedstrijd op buitenijs in een gezellige entourage. Lang is hierover gesproken en in februari kan er geschaatst worden, laatste weekend staat in het teken van NK Sprint en All Round, voorafgegaan aan een afsluitende Marathon voor de Top Divisie.

Kosten noch moeite zijn gespaard om er een fantastische happening van te maken, diverse sponsoren maken dit unieke festijn mogelijk.

De organisatie is in handen van House off Sports welke alle evenementen van de KNSB organiseert. De ijsvloer wordt aangelegd door Ice World, een bedrijf wat op afroep iedere baan zoals gewenst neerlegt, “all over the word”. Het ijsbaantje in Hengelo was ook door dit bedrijf geleverd.

U zult zich afvragen: waarom dit artikel? Welnu; door toeval (bestaat niet) is ondergetekende betrokken bij de onderhoudswerkzaamheden aan de baan te Amsterdam. Een 10-tal dagen zal ik ondermeer het ijs met de Zamboni verzorgen, dit met nog een aantal collega’s. Uiteraard trots als een aap en het is een grote eer een deel te mogen uitmaken van het team.  Interessant is ook de techniek, enorme capaciteit is nodig om de ijsbaan te vriezen en qua temperatuur te onderhouden. Het vormt weer een nieuwe uitdaging.
Kijk voor meer info ook eens naar de website “De Cooste Baan van Nederland”.

Bij een volgende gelegenheid zal ik meer ingaan op de details.

George Bouret
 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Marathonnen
Marathonnen
Marathonnen

Vorige artikel

Pien Keulstra over haar pr-race in Inzell
Pien Keulstra over haar pr-race in Inzell
Pien Keulstra over haar pr-race in Inzell