Naar hoofdcontent

Marathongroep

Deze keer nieuws van HIJC-dames die marathons rijden en natuurlijk over Mart Bruggink, onze clubgenoot die het Open Nederlands Kampioenschap op natuurijs heeft gewonnen.

Marathongroep

Mart Bruggink Nederlands kampioen Natuurijs

Waar Jorrit Extercatte en ikzelf (Thijs Grootte Bromhaar) aan de start mochten staan van de 1e natuurijsmarathon in Haaksbergen, met de nadruk op start, werd er enkele dagen later op de Weissensee gestreden om de titel “Nederlands kampioen op natuurijs” Die werd gewonnen door niemand minder dan onze eigen clubgenoot Mart Bruggink. 
Mart bewees in 2011 al te beschikken over natuurijsbenen toen hij 2e werd op de Alternatieve Elfstedentocht. Desondanks die prestatie heeft hij tot dit jaar moeten wachten op zijn overwinning op het hoogste niveau. In de finale van de 150 km lange tocht sprong Mart weg uit de achtervolgende groep richting de eenzame koploper op dat moment. Mart twijfelde geen moment en ging erop en erover en bezorgde zichzelf zijn mooiste overwinning in zijn carrière en zijn enigste op het hoogste niveau tot dusver. 
Velen van de Marathongroep hebben deze overwinning mogen aanschouwen via de livestream en zijn dan ook trots dat onze clubgenoot Mart Bruggink een jaarlang het rood wit blauw mag dragen op natuurijs. 
Mart gefeliciteerd met deze prachtoverwinning namens de hele marathongroep. 

Thijs Grootte Bromhaar 
© Foto van Mart: schaatspeloton
 

Dames in het Peloton

Inmiddels zitten we alweer in de tweede helft van het schaatsseizoen, dus tijd om ook de prestaties van de dames, die namens HIJC deelnemen aan de marathons eens even onder de loep te nemen.
Waar voor mijzelf de start van het seizoen vooral erg spannend was omdat dan moest blijken of de behandeling voor mijn benauwdheidsklachten aansloeg, ging dit boven verwachting goed. Dit jaar rijd ik alleen de Leisure World marathoncompetitie en bij de eerste wedstrijden wist ik een aantal keren het podium te halen wat resulteerde in de eerste plek in het tussenklassement. Na een flinke griep in december krijg ik helaas die flow op dit moment nog niet weer goed te pakken en ben ik na de wedstrijd in Enschede de koppositie kwijt. Met alleen nog de finalewedstrijd voor de boeg zal het lastig worden deze nog weer terug te veroveren, maar ik ga er in elk geval mijn best voor doen. 
Ceri heeft dit jaar besloten om zich alleen nog te richten op de marathons. Naast de Leisure World, die ze als training gebruikt en waar ze derde in het tussenklassement staat rijdt zij ook de Noord- Oostcompetitie. Het is duidelijk dat zij daar ten opzichte van vorig seizoen mooie sprongen heeft gemaakt. Het tempo ligt behoorlijk hoog maar ondanks dat heeft ze dit seizoen een aantal wedstrijden uit kunnen rijden en staat ze met 28 punten keurig 34e in het tussenklassement. Helaas heeft ze de laatste wedstrijd in Groningen door griep gemist, maar met nog twee wedstrijden voor de boeg kan ze er hopelijk nog wat punten bij sprokkelen. 
Al met al een positieve vooruitgang voor ons beiden ten opzichte van vorig seizoen, dus genoeg motivatie om door te gaan. 

Chantal Huizing 


 


 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Uitnodiging HIJC Clubkampioenschappen 2019
Uitnodiging HIJC Clubkampioenschappen 2019
Uitnodiging HIJC Clubkampioenschappen 2019

Vorige artikel

Pupillennieuws
Pupillennieuws
Pupillennieuws

x