Naar hoofdcontent

Nieuws van de G-toppers

En weer hebben we er een nieuw lid bij! Als dit zo elke Overkomer gaat hebben we straks weer een mooie volle groep van zo’n 15 schaatsers. Wat ontzettend fijn na wat magere jaren. Hiervoor natuurlijk alle lof voor al topvrijwilligers-trainers en onze rijders voor hun wekelijks enthousiasme!

Nieuws van de G-toppers

Op dit moment hebben we nog vier schaatsers op proefles. Deze deelnemers komen voort uit een project van de Gemeente Enschede: Sjors Sportief Special. De deelnemers mogen vier keer gratis meedoen en mogen daarna beslissen of ze blijven of toch voor iets anders kiezen. Omdat we nu wel erg veel schaatsers op het ijs hebben, hebben we nu tijdelijk wat hulp van andere HIJC’ers. Marike, Bas en Pip staan ons nu even tijdelijk bij zodat alle rijders, ook die al jaren bij ons schaatsen, de aandacht krijgen die ze verdienen.

Helaas staat er op dit moment nog maar één wedstrijd voor ons gepland (de Clubkampioenschappen) en ziet het er naar uit dat er dit jaar geen Nationaal Shorttrackevent zal zijn. Erg jammer. Maar daarom focussen wij ons nu wat meer op de techniek van het schaatsen. We zijn nu vooral nog bezig geweest met de houding, recht op schaatsen, de afzet en de bocht. Maar in de laatste tweee maanden van het seizoen zullen we ook meer aandacht gaan besteden aan bijv. het gewicht verplaatsen van de ene naar de andere schaats. Echter is het niveau in de groep erg verschillend dus we moeten altijd een gulden middenweg vinden.

Ondertussen is Jarno zich natuurlijk ook nog steeds aan het voorbereiden op Abu Dhabi. Nog maar iets meer dan een maand en dan is het al zover. De laatste maanden heeft hij, samen met de andere rijders van Team NL een aantal keer getraind op houten vloeren. Dat ging toch eigenlijk nog best goed dus dat bied hoop voor straks als het echte werk gaat beginnen.

Zaterdag 9 februari staat de ploegenpresentatie op het programma en dan zal heel Nederland gaan kennismaken met Team NL. Houd de socials en de kranten dus in de gaten!

Rieke Tibben
Coördinator G-Schaatsen en G-Skeeleren HIJC
riekevrieler@gmail.com

© foto Jarno: Lenneke Lingmont  TC Tubantia (01-02-2019)
 

 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

De natuurijsbaan
De natuurijsbaan
De natuurijsbaan

Vorige artikel

Winter Triatlon Twente 2019
Winter Triatlon Twente 2019
Winter Triatlon Twente 2019

x