Naar hoofdcontent

Nieuws van onze G-toppers

De G-schaatsafdeling van de Hengelose IJsclub is ook al weer druk aan het trainen. Voor deze Overkomer hebben ze een leuke groepsfoto gemaakt in de nieuwe HIJC schaatskleding.

Nieuws van onze G-toppers

Inmiddels zijn we alweer een paar weken bezig. De afgelopen weken hebben we vooral de schaatshouding geoefend. De komende weken gaan we onze enkels trainen zodat we rechter op onze schaatsen staan.

Naast dat we druk de techniek oefenen is er bij ons ook ruimte voor spel. Altijd populair is ijshockey. We spelen dat met zogenaamde bouchsticks en een dobbelsteen als speelbal. Hierdoor kan iedereen meedoen aan het spel.
Sommige vinden ijshockey best leuk maar willen nog liever pootje over oefenen. Dat mag ook. Mooi om te zien dat dit steeds beter gaat.

Als laatste nog wat leuks om te vermelden: Inmiddels hebben een aantal van onze schaatsers internationaal naam gemaakt bij Special Olympics. Begin maart vindt er in Utrecht een symposium plaats waarin shorttrackcoaches uit heel Europa, die zich bezig houden met G-schaatsen, bijgeschoold worden. Onderdeel van dit symposium is een stuk praktijk op het ijs. Hiervoor heeft Special Olympics Nederland gevraagd of Rieke een training wil geven aan onze g-schaatsers Jarno en Maartje, als voorbeeld voor andere coaches.
Een eer dat ze ons hiervoor vragen en we gaan dit natuurlijk met veel plezier doen.

In de volgende Overkomers zullen wij, de trainers en schaatsers van het G-schaatsen, ons aan  jullie voorstellen.

Groeten van alle trainers en G-schaatsers


 

  • Aantal weergaven (1560)
 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Pieten op proefles
Pieten op proefles
Pieten op proefles

Vorige artikel

Pupillennieuws
Pupillennieuws
Pupillennieuws

x