Naar hoofdcontent

Overkomer

RaceRunning Hengelooo aan de start bij Lus van Beckum

Sinds de demonstatie van RaceRunning tijdens de HIJC Open Dag is het hard gegaan. De Hengelose IJsclub heeft een RaceRunners trainingsgroep: RaceRunning Hengelooo. 

RaceRunning Hengelooo aan de start bij Lus van Beckum

Door de goede connecties die Martin heeft in Beckum (hij kent iedereen in het dorp en iedereen kent hem) heeft de organisatie van de Lus van Beckum ons afgelopen zaterdag de kans gegeven om de pas op gestarte RaceRunning groep te promoten. We stonden met 3 deelnemers aan de start: Martin, Maartje en Gerlinda. Cora en Michel waren helaas verhinderd en Nicole is helaas door omstandigheden nog niet gestart met trainen.

Op zaterdagmorgen gingen Henk en Herman alle Racerunners in laden, want meedoen is één maar dan moet er wel vervoer voor het materiaal zijn. Maar laat daar de beide mannen maar mee lopen. Nadat er nog een lekke band aan één van de Racerunners was gerepareerd zat dan alles, inclusief een paar reservewielen in de auto’s. Dit onder het motto, als je ze bij je hebt, dan heb je ze niet nodig.

Om half 4 verzamelden we in Beckum om de Racerunners weer te monteren, ons in te schrijven en nog even een groepsfoto te maken met de andere HIJC-ers die meededen aan de verschillende hardloopafstanden.

Langzamerhand begon de gezonde spanning wel een beetje te komen. Martin begon zijn elastieken te bevestigen aan schoen en Racerunner, dit om een slepend been zoveel mogelijk te voorkomen. Mooi was ook dat er nog een deelnemer van de RaceRunning groep van de atletiekvereniging van Haaksbergen mee deed. Dus met 4 personen stonden we direct voor de kidsrun aan de start om het parcours van 750 meter minimaal 2 keer en maximaal 4 keer af te leggen.

Na het startschot gingen Gerlinda en Maartje er gelijk als een speer vandoor. De andere twee moesten in een wat rustiger tempo volgen. Direct daarna ging de jeugd van start en aan de klepperende voeten hoorden we wel dat ze ons zo snel mogelijk wilden inhalen. Gerlinda’s lange benen bleken echter voor de jeugd een te hoog tempo te lopen waardoor ze de koppositie van begin af aan heeft vastgehouden en ook Maartje wist een heleboel jongelui achter zich te houden en uiteindelijk dicht in de buurt van Gerlinda te blijven. Martin kreeg helaas in de tweede ronde te veel last van spasmen, waardoor hij de derde ronde steppend met één been heeft afgelegd.

Maartje heeft van ons drieën natuurlijk inmiddels de meeste (inter)nationale wedstrijdervaring door haar deelname aan schaats- en skeelerwedstrijden vanuit de G-groep. Maar voor ons alle drie was dit een erg leuke ervaring en smaakt dit naar meer.

Na afloop van de wedstrijd bleek de organisatie, ondanks dat wij eigenlijk buiten mededinging zouden meedoen, ook voor onze categorie drie prachtige medailles geregeld te hebben. Waarbij het klimmen op het podium bijna de grootste uitdaging van de dag bleek te zijn 😉

Ook heeft de organisatie aangegeven dat het wat hun betreft zeker voor herhaling vatbaar is om volgende jaar een aparte RaceRunners wedstrijd in het programma op te nemen. Dus een mooi doel om met elkaar verder naar toe te werken.


Gerlinda Huizing
Coördinator RaceRunning Hengelooo

 

Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Nieuws van de G-toppers
Nieuws van de G-toppers
Nieuws van de G-toppers

Vorige artikel

Nieuwe HIJC leden
Nieuwe HIJC leden
Nieuwe HIJC leden