Naar hoofdcontent

Overkomer

Verslag Erfurt 2013: door: Vincent Klaaskate

Wedstrijd groep 2 en 3 zijn in de herfstvakantie op schaatstrainingskamp geweest in Erfurt in Duitsland.

Verslag Erfurt 2013

Vrijdag

Heenreis

Daar stonden we dan s' ochtends vroeg om half 8 op de parkeerplaats van van der Valk in Hengelo. Om 8 uur zouden wij vertrekken en iedereen was bezig met zijn spullen ergens in een auto te leggen. Om 8 uur stapte iedereen in een auto en we vertrokken richting Erfurt. Onderweg is er niet veel gebeurd. We zijn nog een keer gestopt om even wat te eten en naar de WC te gaan, maar dat duurde niet langer dan 15 minuten. We kwamen rond 1 uur bij de jeugdherberg aan waar we de kamersleutels kregen en beddengoed. We hadden niet veel tijd om onze bedden op te maken en om te kleden, want we moesten om 2 uur al trainen en de weg daar naartoe was 15 tot 25 minuten lopen. De training was voor mij en ik denk voor ons allemaal even wennen, want de lucht in de ijshal was veel warmer. Dit had op iedereen andere effecten. De een werd er een beetje misselijk van, de ander was snel buitenadem. Om 4 uur gingen wij weer naar de jeugdherberg.

 

Jeugdherberg

Op een kamer stonden 3 stapelbedden, de kamer was erg ruim en elke kamer had een eigen badkamer. Er stonden ook een paar kasten in de kamer waar je je spullen in kon hangen. Je kon in de jeugdherberg ontbijten, wat wij elke morgen gedaan hebben. We hebben 1 of 2 keer geluncht en elke dag in de jeugdherberg avondeten gehad. Het eten vond ik niet erg lekker, behalve de laatste dag toen aten we hachee, de andere dagen heb ik veel van de sla gegeten die je zelf kon pakken en appels.

 

Zaterdag

Dag van de wedstrijd

Op zaterdag moesten we om half 7 aan het ontbijt zitten en dan om half 8 op ijs staan om te trainen. De zaterdag training ging op zich redelijk goed, maar ongeveer halverwege de training werd Mariëlle uit wedstrijdgroep 3 onderuit gereden, toen ze klaarstond om haar start te oefenen. Mariëlle werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht en Jürgen (een van de trainers van wedstrijdgroep 3) ging met haar mee in de ambulance. Beide wedstrijdgroepen waren erg geschokt vanwege dit ongeluk en de training werd gestaakt. Om ongeveer half 10 zaten we met zijn allen weer in de jeugdherberg en we hadden om 1 uur de wedstrijd dus iedereen begon zijn schaatsen te slijpen en een paar gingen samen met een paar begeleiders naar het ziekenhuis om te kijken hoe het met Mariëlle ging. Iedereen heeft ‘s middags wel aan de wedstrijd deel genomen. Er deden ook andere Nederlandse ploegen en Duitsers mee. De wedstrijd ging voor sommigen erg goed en voor anderen wat minder, maar de sfeer was ondanks het ongeluk van vanochtend toch erg gezellig.

s' Avonds na het avond eten kregen we te horen dat het met Mariëlle goed ging. Ze had een lichte hersenschudding en een wond op haar hoofd. Mariëlle's moeder was in de namiddag ook aangekomen in Erfurt en zij sliep ook in de jeugdherberg. De sfeer was s' avonds erg gezellig, want we zaten met zijn allen Mariokart te spelen op de vier DS-en die Patrick, Stijn en ik hadden meegenomen.

 

Zondag

Droogtraining in Erfurt

Op zondag hadden we onze eerste droogtraining in Erfurt. Naast de ijsbaan was een groot park waar we heel goed een droogtraining konden doen. De droogtraining bestond uit een paar simpele oefeningen zoals zijwaartse pas en knie heffen, een paar sprintjes en oefeningen met elastieken. Tussen de middag aten we in de jeugdherberg. Verder hadden we s' middags nog een schaatstraining. s' Avonds aten we weer in de jeugdherberg en speelden we Mariokart met zijn allen.

 

Maandag

Naar het centrum

Op maandag was er de gelegenheid om tussen de trainingen door naar de stad te gaan. Dat heeft bijna iedereen ook gedaan behalve ik en een paar anderen, want ik was heel erg moe, dus daar kan ik helaas niet zoveel over vertellen. Wat ik wel gehoord heb is dat ze een put tegen kwamen en uit die put kwam het geluid van iemand die op een doedelzak speelde en wedstrijdgroep 3 heeft lekker schnitzel en pizza gegeten. s' Avonds aten we weer in de jeugdherberg maar vervroegd, want we hadden s' avonds training.

 

Dinsdag

Naar huis

s' ochtends hadden we nog een schaatstraining en s' middags gingen we met zijn allen weer terug naar huis. We zijn dit keer twee keer gestopt waaronder een keer heel kort en een keer ongeveer 15 minuten. we kwamen rond half 6 aan bij van der Valk  in Hengelo.

 

Was het leuk?

Ik vond het zelf een zeer geslaagd kamp en  heb het erg naar mijn zin gehad met beide wedstrijdgroepen. Ook heb ik het gevoel dat ik vooruit ben gegaan met mijn techniek.

 

 

De wedstrijdgroepen en begeleiders

Bij wedstrijdgroep 2 gingen mee:      Bij wedstrijdgroep 3 gingen mee:

Susan van der Hoef,                         Lianne Harmsen,

Maike Grootenhaar,                          Andra van der Hoeven,

Eva Groenendijk,                              Mariëlle Busschers,

Nienke Leeuw,                                  Bas Zomer,

Lotte van Dijk,                                   Thijs Grootte Bromhaar,

Bas Tiben,                                         Ruben Blenk,

Vincent Klaaskate,                            Albert-Jan Wissink,

Patrick de Kraker,                             Folkert Hoogenraad,

Stijn van de Ham,                             Justin Dickson,

Rick Rijsman.                                   Koen Wilms.

en als begeleiders:                           en als begeleiders:

Nico Groenendijk,                            Henk de Vries,

Wim Verkerke,                                 Jürgen Walthes.

Jessica van Dijk.

 

 

 

Door: Vincent Klaaskate

Oktober 2013

 

 

Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

HIJC 125 jaar.... koninklijk??
HIJC 125 jaar.... koninklijk??
HIJC 125 jaar.... koninklijk??

Vorige artikel

Pupillennieuws
Pupillennieuws
Pupillennieuws