Naar hoofdcontent

Overkomer

Verslag trainingskamp Erfurt 2016

Wedstrijdgroep 1 en 2 zijn van 14 t/m 18 oktober 2016 op trainingskamp in Erfurt geweest om te schaatsen in de Gunda Niemann-Stirnemann Halle.

Verslag trainingskamp Erfurt 2016

Vrijdagochtend voor de herfstvakantie moest iedereen verzamelen bij van der Valk om 9.30 uur. Daar werden de tassen van iedereen in de in auto’s van de leiding overgepakt; Hans Laagland, Wim Verkerke en Monique Wilms. Elly Klaaskate reed ook mee maar zij ging in Erfurt op vakantie! Raymond Leverink vertrok aan het einde van de middag met nog een klein groepje, omdat ze nog thuis moesten terugkomen van schoolkamp.
’s Middags kwamen we aan bij de jeugdherberg. Toen we daar waren kon iedereen naar de kamers gaan en de tassen uitpakken.  Daarna hadden we de eerste schaatstraining. We liepen in ongeveer 20 minuten van de jeugdherberg naar de schaatsbaan de Gunda Niemann-Stirnemann Halle.

Zaterdagochtend moesten we vroeg op want het ontbijt was al om 6.30 uur en om 7.30 uur was er een schaatstraining. De hele middag waren er schaatswedstrijden, waar we allemaal aan meededen. Er deden ook bekende schaatsers mee zoals Carien Kleibeuker, Jorrit Bergsma en Arjan Stroetinga. Er werden 500m, 1000m en 1500m gereden.  Ik reed de 500m en 1000m en had op de 1000m een pr. Er waren ook wat valpartijen en daardoor moesten er een paar naar het ziekenhuis om zich te laten controleren maar gelukkig kon iedereen op het kamp blijven.

Zondagochtend was het ontbijt gelukkig iets later en hadden we droogtraining in het park naast de ijsbaan. We deden schaatsoefeningen, een paar sprintjes en oefeningen met elastiek.  ’s Middags hadden we weer een schaatstraining. In de avond keken we met de trainers naar video-opnames die ze gemaakt hadden van onze wedstrijd. We kregen tips over onze houding tijdens het schaatsen en onze start.

De maandag stonden we weer om 6.30 uur op om te ontbijten om daarna weer te trainen op het ijs. We zijn ook nog even Erfurt in gegaan en hebben de dom bekeken en wat eten gekocht. Het is een leuk stadje. Aan het einde van de middag hadden we nog een schaatstraining.

Dinsdagochtend gingen we na de schaatstraining weer naar huis. Ik was wel erg moe van alle trainingen en het vroege opstaan maar het was heel erg leuk. Het avondeten uit de herberg zal ik niet missen, want dat was niet zo lekker maar die ontbijtjes met broodjes en taart waren heerlijk!

Bas Huttenhuis
Wedstrijdgroep 1
 

Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Nieuws van onze G-toppers
Nieuws van onze G-toppers
Nieuws van onze G-toppers

Vorige artikel

Update oud-ijzer actie
Update oud-ijzer actie
Update oud-ijzer actie