Naar hoofdcontent

Overkomer

Zomerupdate Marathon groep

Vorig jaar aan het einde van de zomer was aan mij de eer om voor de Overkomer een verslag van ons zomerseizoen en een vooruitblik op de winter te geven. 

Zomerupdate Marathon groep

Op zich is er niet veel veranderd ten opzichte van vorig jaar. Ik citeer hierbij graag mijn eigen stuk van vorig jaar:

Een gemiddeld weekje ziet er ongeveer als volgt uit: maandag skeeleren op onze schitterende (en rustige) Combibaan, woensdag een (meestal pittige) fietstraining, vrijdag droogtraining (voor het kweken van spierpijn) en zondagochtend veel kilometers maken door het Twentse landschap (en met een beetje geluk daarbuiten). Dit alles vindt plaats onder de bezielende leiding van Stefan ten Dam en Jelle Bok.

Wel hebben er wat personele wisselingen plaatsgevonden. Jos heeft, zoals in de vorige Overkomer te lezen was, de groep verlaten terwijl Thijs Grootte Bromhaar in de loop van de zomer juist de overstap naar onze groep heeft gemaakt vanuit de wedstrijdgroep. Jasper wilde graag een stapje hogerop (vaker en harder trainen) en heeft daarom gedurende een aantal maanden samen met Mart Bruggink getraind. De laatste maand traint hij weer met ons mee aangezien de plannen van Mart zijn gewijzigd. Tot slot heeft Jelle bijna alle trainingen voor zijn rekening genomen vanwege de klusdrift van Stefan.

Naast trainen, of juist in plaats daarvan, wordt er in de zomer nog veel meer gedaan door de Marathonners. Zo is Laurens Achterkamp nu al bijna een jaar bezig om zijn nieuwe huis bewoonbaar te maken, heeft Stefan en grote interne verbouwing bijna achter de rug en is Laurens Klaas zijn eigen installatiebedrijf (ELKA Install) begonnen. Daarnaast hebben velen nog andere “hobby’s” waardoor er wel eens een training bij inschiet, zoals vakantie vieren (al dan niet actief), schilderen, touwtrekken en werken.

Dan een korte vooruitblik op de winter:

Een aantal rijders heeft al gebruik gemaakt van het Herfstijs dat sinds half september in Enschede ligt. Als groep starten we maandag 28 september met de reguliere trainingen op IJsbaan Twente. Twee weken later start de Leisure World Regio Oost competitie en een week later de Noord-Oost competitie. Deze laatste zal, in februari, voor het eerst de nieuwe Elfstedenhal in Leeuwarden aan gaan doen. Hopelijk heeft een groot deel van de groep dan ook de echte Elfstedentocht in de benen. Er zijn in ieder geval al allerlei weermannen, waarzeggers en andere charlatans die een strenge winter voorspellen…

Wat in ieder geval wél vast staat is welke wedstrijden we op onze eigen baan gaan rijden. Voor al onze fans daarom hierbij alvast een aantal data om in de agenda te noteren:

-Zondag 22 november: Noord-Oost nr.4

-Zaterdag 28 november: Regio nr.4

-Zondag 20 december: KPN Marathon Cup nr.11

 

Namens alle (al dan niet) inspiratieloze en klussende Marathonners,

Erik Klok

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Mooie klus van het klusteam
Mooie klus van het klusteam
Mooie klus van het klusteam

Vorige artikel

Pupillennieuws
Pupillennieuws
Pupillennieuws