Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

Van de voorzitter...: Door: Koos Lamme

Bij het schrijven van dit voorwoord is het buiten nog guur en koud. Toch spoedt het schaatsseizoen zich naar het einde. Vrijdag 22 maart is de laatste dag dat IJsbaan Twente open is voor trainingen. Daarna volgt op zaterdag de – inmiddels traditioneel geworden – wintertriatlon. Enkele jaren geleden voorzichtig begonnen, is dit nu een haast niet meer weg te denken evenement ter afsluiting van het winterseizoen.

De voorbereidingen voor het zomerseizoen zijn in volle gang. Er moet gekeken worden welke groepen op welke uren gaan skeeleren en wanneer de droogtrainingen zullen gaan plaatsvinden. Op zich niets nieuws allemaal, ware het niet dat deze activiteiten zich vanaf dit seizoen zullen gaan concentreren rond de van Alphenstraat.
Voor het skeeleren hebben we de beschikking over de combibaan, zowel de 400 meter als het middenterrein vormen een mooie en veilige locatie voor alle trainingsgroepen van de HIJC. Daarnaast liggen er volop mogelijkheden om in en rond het Weusthagpark droogtrainingen te verzorgen. Kortom, na de meivakantie is er heel wat te doen op de van Alphenstraat. Als de weersomstandigheden beter zijn, zal de aannemer ook zijn werkzaamheden op en rond de combibaan gaan afronden. De verwachting is dat dit in april zal plaatsvinden. Uiteindelijk zal de baan door de aannemer moeten worden opgeleverd aan de Stichting Combibaan Hengelo. Voordat dit gebeurt, zal de baan ook nog door een externe partij worden gekeurd. We hopen dat al deze zaken voor de start van het skeelerseizoen zullen zijn afgerond.

Zoals ik al schreef in de vorige Overkomer, bestaat de HIJC dit jaar 125 jaar. Officieel is dit op 2 december heb ik mij laten vertellen. Een aantal mensen heeft zich aangemeld om de organisatie van de festiviteiten en al wat daar allemaal bij komt kijken op zich te nemen. Hulde! Noteer in ieder geval alvast de datum van zaterdag 21 september in de agenda, want dan zal het bruisen van de jubileum activiteiten. Maar ongetwijfeld horen jullie daar meer over van de jubileumcommissie.

Rest mij jullie een goede afsluiting van de winteractiviteiten en een goede start van de zomeractiviteiten toe te wensen.

Koos Lamme

Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.