Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

Van de voorzitter...: Door: Hans Laagland

Op de ledenvergadering afgelopen juni hebben we afscheid genomen van Koos Lamme als voorzitter van onze ijsclub, hij was 6 jaar onze voorzitter. Bij zijn afscheid zei hij in mijn ogen iets belangrijks, dat ik hier graag wil onderstrepen. Hij pleitte er voor om er vooral met ons allen de schouders onder te zetten en er met elkaar voor te zorgen dat de HIJC een toonaangevende en bijzondere ijsclub blijft.

Dit jaar bestaat HIJC 125 jaar, op 2 december 1888 werd de club opgericht en wel voor het “bevorderen van het ijsvermaak in het algemeen en het houden van hardrijderijen in het bijzonder”. De club is een toonaangevende ijsvereniging met circa 700 leden geworden. We schaatsen op een van de snelste 400 meter ijsbanen van Nederland, kunnen sinds kort gebruik maken van een splinternieuwe combibaan en verschillende van onze rijders hebben via onze vereniging de weg gevonden naar de landelijke top.

Dat we een bijzondere club zijn hebben we kunnen zien tijdens de HIJC clubwedstrijd van afgelopen maart. Na een reeks van wedstrijden met enthousiaste pupillen werden die avond verschillende wedstrijden voor junioren en senioren gehouden. Zo was er een erg spannende 500 meter wedstrijd tussen Mart Bruggink en Eric Klok en een zinderende marathon finale. Ik heb die avond niet alleen genoten van de wedstrijden maar ook van het samen zijn als club.

Een club kan niet bestaan zonder haar leden en de betrokkenheid ervan. Laten we er met ons allen de schouders onder zetten en er voor zorgen dat HIJC een toonaangevende en bijzondere club blijft.

Hans Laagland

  • Aantal weergaven (5493)
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.