Naar hoofdcontent

Overkomer

Bas en Jorick op 1 en 2 in eindklassement NO marathon

 Bas Zomer en Jorick Huizing zijn respectievelijk 1e en 2e geworden in het eindklassement van de NO-2 marathoncompetitie.

Bas en Jorick op 1 en 2 in eindklassement NO marathon

Na 9 wedstrijden in de Noord-Oost marathoncompetitie, verreden op ijsbanen in Groningen, Enschede, Leeuwarden, Deventer en Heerenveen, was zondag 23 februari de finale in Enschede. Het werd een zinderende wedstrijd met valpartijen waarbij ook marathonrijders van de Hengelose IJsclub betrokken waren. 

Jorrit Extercatte stond er goed voor met een gedeelde tweede plek in het tussenklassement van de NO-1 en was in Enschede bezig om een rondje te pakken op het peloton met een groepje. Echter vlak voordat hij de aansluiting kon maken ging hij onderuit. Hij streed dapper door in zijn eentje, maar kon de aanlsuiting niet meer maken. In het eindklassement kwam hij helaas een paar puntjes te kort voor het podium.

Bas Zomer en Jorick Huizing stonden stonden op de 1e en 2e plek in het tussenklassement bij de Heren NO-2 en konden gezamelijk uitmaken, wie de winaar zou worden. Halverweg de wedstrijd ging Bas Zomer nog onderuit, maar kon gelukkig vrij snel weer aansluiting vinden bij het peloton. In de finale viel Jorick Huizing, maar gelukkig had bij voldoende voorsprong in het klassement om zijn tweede plek in het eindklassement veilig te stellen. Bas Zomer won de eindsprint in Enschede en was zodoende ook de winnaar van het eindklassement. Uiteindelijk stonden er twee leden van onze marthongroep op de hoogste treden in het eindklassement van de NO-2 marathoncompetitie. Bas Zomer op de eerste en Jorick Huizing op de tweede plaats. 

 

 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.