Naar hoofdcontent

BBQ'en, trouwen en Marathonschaatser van het jaar!

Inmiddels is het begin juli en is de marathongroep weer volop in training voor het komende schaatsseizoen.

BBQ'en, trouwen en Marathonschaatser van het jaar!

Na een welverdiende rustperiode van een goed marathonseizoen, zijn we met de marathongroep half april weer begonnen met wat rustige fietstrainingen. Vanaf begin mei draaien we weer op volle toeren.

Naast het skeeleren, fietsen en de droogtrainingen hebben we de afgelopen periode ook nog wat andere groepsactiviteiten gehad. Zo hebben we op zaterdag 14 mei een BBQ met de groep gehad op landgoed Ebbekink bij Gerard en Lies. Het is altijd leuk eens een keert met elkaar bij te praten wanneer er niet getraind wordt. De BBQ was met vlees van de slager uit Geesteren, voldoende Hertog Jannetjes en Radler van de Dirk van den Broek een groot succes!

Een andere, toch wel bijzondere dag het afgelopen voorjaar was vrijdag 3 juni. Namelijk de trouwdag van trainer Stefan ten Dam met zijn Simone. Als marathongroep mochten wij dit feestje natuurlijk niet missen. Tegen de weersvoorspelling in, is er de gehele dag geen buitje gevallen en is het prachtig weer geweest. Het heeft dan ook geresulteerd in een geweldig feest welke we niet snel zullen vergeten!

Wellicht heeft u meegekregen dat ik het afgelopen seizoen, kampioen ben de geworden van de C2 in de noordoost marathon competitie. Uiteraard hebben we hier als groep bij stilgestaan en hebben we er met z'n allen een biertje op gedronken. Bij de desbetreffende aangelegenheid heeft de groep mij in het zonnetje gezet en verder hebben ze een mooi stuk voor op de website geschreven. Met de eer die ik op deze manier van de groep heb verkregen was ik al heel erg blij.
Om daar nog een schepje bovenop te doen ben ik door de leden van de marathongroep ook nog verkozen tot Marathonschaatser van het jaar. (Van de HIJC uiteraard.) Waarvan de prijs is uitgereikt tijdens de ALV, door uittredend bestuurslid marathon, Joop Hendriks.

Via deze weg wil ik de marathongroep hiervoor bedanken en wil ik er graag nog wat aan toevoegen.
Ik wil de groep namelijk ook bedanken voor het plezier, dat ik beleef in het bedrijven van deze mooie sport. Als trainer van de groep vind ik het fijn dat er een heel prettige sfeer hangt binnen onze groep en ben ik blij om te zien dat er mooie resultaten geboekt worden. Zo hebben we met de hele groep meerdere overwinningen en een heel aantal podiumplekken weten binnen te slepen.
Wat ik ermee wil zeggen is dat ik de resultaten van het afgelopen seizoen niet alleen heb behaald en dat de marathongroep mij hier wel degelijk mee heeft geholpen. Op het gebied van; samen trainen, achter mensen aanrijden die sneller zijn, wedstrijdtactieken uitwisselen en samen plezier beleven in onze sport. Schaatsen mag dan een individuele sport zijn, in mijn beleving is het ook wel degelijk teamsport. Ik ben heel blij dat ik deel uitmaak en trainer mag zijn van deze groep!

Dan nog even de aandacht voor de man die mij de prijs overhandigde tijdens de ALV.
Joop is jarenlang actief geweest voor onze mooie sport. Niet alleen voor de HIJC maar voor de hele regio. Binnen de HIJC heeft Joop jaren in het bestuur gezeten namens de marathon divisie en was hij, ook voor mij als trainer, een prettig contactpersoon welke de marathonwereld heel goed kent. Inmiddels vind Joop het mooi geweest en heeft hij tijdens de ALV afscheid genomen. In tegenstelling tot andere verenigingen in Twente, kunnen wij het wel zeggen.
Joop Bedankt!

Jelle Bok

 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Pupillennieuws
Pupillennieuws
Pupillennieuws

Vorige artikel

Even voorstellen: Rob Overbeek
Even voorstellen: Rob Overbeek
Even voorstellen: Rob Overbeek

x